Hoppa till huvudinnehåll

Svenska Bravida köper Hangö Elektriska

Hangö elektriska.
Bravida tar över Hangö Elektriska. Hangö elektriska. Bild: Yle/Marica Hildén hangö elektriska

Det svenska företaget Bravida köper Hangöbolaget Hangö Elektriska. Bravida är ett installations- och serviceföretag med kring 9 000 anställda i Norden.

Det här är Bravidas femte förvärv i Finland.

– Hangö Elektriska är ett välfungerade företag med bra och tydliga ledare. Det skapar goda förutsättningar för att driva utvecklingen tillsammans, säger Mattias Johansson, vd och koncernchef vid Bravida.

Ska bli större och starkare

Hangö Elektriska erbjuder helhetslösningar inom el och vvs till kunder i både Finland och Sverige och har sitt huvudkontor i Hangö och kontor i Billnäs.

– Jag vill utveckla verksamheten ytterligare och det blir möjligt med Bravida som ägare. Vi blir både större och starkare tillsammans, säger Jörgen Henriksson, som ägt bolaget tillsammans med Henry Holmgård. Henriksson som tidigare varit verkställande direktör blir nu avdelningschef för verksamheten i Bravida Finland.

Den andra ägaren Henry Holmgård går i pension i samband med förvärvet.

Hangö Elektriska hade år 2017 närmare 90 anställda och omsatte kring 15 miljoner euro.

Uppgifterna bygger på ett pressmeddelande.

Läs också

 • Allt fler i Finland väljer tåget – smidigt och miljövänligt

  Tåg är enklare än flyg, säger passagerare till Svenska Yle.

  Tågtrafiken ökar kraftigt i Finland och intresset för tågresor ser inte ut att minska. Enbart i juli gjordes 1,2 miljoner resor, en ökning med 13 procent. Orsakerna är många, men enligt VR påverkar även klimatdiskussionen. Svenska Yle har pratar med nöjda tågresenärer som bekräftar att smidigheten och miljön får dem att välja tåg.

 • Nya demonstrationer i Hongkong- nu kräver hongkongborna allmän rösträtt

  Demonstranterna ber Storbritannien om hjälp

  Tiotusentals hongkongbor trotsade tidigare idag förbudet att demonstrera och gav sig igen ut på gatorna i Hongkong efter några dagars lugn. Demonstranterna samlades först utanför det brittiska konsulatet för att be Storbritannien hjälpa sin forna koloni.

 • Dramapodd: Vem våldtog Liv på skolgården?

  Hela skolan fuckas upp av en våldtäkt efter en fest.

  Efter en blöt fest slocknar Liv och vaknar våldtagen ute på gården. Stämningen i hela skolan trasslas till i jakten på den skyldige och fler hemligheter dyker upp i podden "Det som hände Liv".

Nyligen publicerat - Västnyland