Hoppa till huvudinnehåll

Ta tillvara gröna tomater genom att göra en smakrik inläggning

Inlagda gröna tomater
Inlagda gröna tomater Bild: Yle/Carina Ahlskog Strömsö (tv-program),Recept,Inläggning,tomat

Omogna tomater blir en god inläggning med lite krusbärston när den får stå och dra några dygn i en smakrik lag. Förkoka gärna senapsfröna för att dra ur smak och göra dem aningen mjukare i konsistens. Smaken på tomaterna mjuknar ju längre inläggningen får stå.

Ingredienser, 4 pers:

  • 500 g gröna tomater
  • 15 st svartvinbärsblad
  • 3 msk senapsfrön
  • 1 msk korianderfrön
  • 1 dl ättika
  • 1 dl råsocker
  • 1 ½ dl vatten

Gör så här:

  1. Förkoka senapsfrön 2-3 minuter, mortla korianderfrön, skiva tomaterna.
  2. Varva tomatskivor med svartvinbärsblad, senapsfrön och korianderfrön i en steriliserad burk med tätslutande lock.
  3. Koka upp ättika, socker och vatten till en lag. Slå över tomaterna. Ställ svalt och låt dra minst ett dygn.

Läs också

Recept

Sökfunktionen har flyttat till rutan högst uppe på sidan (ikonen "förstoringsglas"), eller snabbsök "matrecept"

Nyligen publicerat - Recept