Hoppa till huvudinnehåll

Tågtrafiken har återgått till det normala

Ett lokaltåg har stannat vid en perrong och passagerare stiger på.
Det har uppstått många störningar i tågtrafiken denna vecka. Ett lokaltåg har stannat vid en perrong och passagerare stiger på. Bild: Yle/Petra Thilman VR,Helsingforsregionens trafik,tåg,tågtrafik,järnvägstrafik,Sjundeå,Böle järnvägsstation,lokaltåg,närtåg

Tågtrafiken har kommit igång igen. Den stod stilla på bansträckorna Helsingfors–Riihimäki och Helsingfors–Åbo på grund ett elektriskt fel.

VR uppmanade passagerare att förbereda sig på förseningar. Störningarna drabbade över 30 tåg, enligt VR.

Trafikverket uppger att elfelet upptäcktes efter klockan sju på onsdagskvällen och att felet beror på planerade elarbeten och att reservelen inte fungerade som den skulle, skriver Yle Uutiset.

Kring klockan 21 på onsdag meddelade VR att felet är fixat och att trafiken har kommit igång igen. Men störningen fortsätter påverka tågtrafiken under resten av kvällen, via förseningar och enstaka inställda tåg.

Trafiken har återgått till det normala på torsdag morgon, bortsett från tre lokaltågsturer som är inställda.

Det är K-tåget klockan 7.01 från Helsingfors till Kervo och klockan 7.41 från Kervo till Helsingfors samt U-tåget klockan 7.20 från Helsingfors till Kyrkslätt som är inställda.

Störningar redan andra dagen i rad

Tidigare på onsdagskvällen stod tågtrafiken också stilla i Böle på grund av en personolycka. Olyckan ledde till att en person dog.

Flera polispatruller och räddningsverkets enheter larmades på plats, men efter klockan sju hade polisen och räddningspersonalen lämnat olycksplatsen.

Olyckan orsakade förseningar i både fjärr- och lokaltågens trafik. Förseningarna varierade mellan 15 och 45 minuter.

Tågtrafiken stod stilla även på tisdagskvällen. Då var det ett fel i ett ställverk som orsakade problem för huvudstadsregionens tågresenärer.

Artikeln uppdaterades klockan 20.25 och 21.47 19.9.2018 samt klockan 6.47 20.9.2019.

Källa: STT

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen