Hoppa till huvudinnehåll

HBL: Tamminen spelar inte med landslaget den här säsongen

Cocksspelaren Teemu Tamminen spelade i Myrbacka med landslaget i januari.
Teemu Tamminen har spelat 75 landskamper för Finland. Cocksspelaren Teemu Tamminen spelade i Myrbacka med landslaget i januari. Bild: Matti Raivio/All Over Press Teemu Tamminen

Teemu Tamminen kommer inte att stå till förfogande för landslaget den här säsongen rapporterar Hufvudstadsbladet. Jag har full förståelse för hans beslut, säger chefstränaren Kaj Kekki till tidningen.

Teemu Tamminen har gjort 75 landskamper för Finland men några fler kommer det inte att bli den här säsongen. Finlands chefstränare Kaj Kekki bekräftar för Hufvudstadsbladet att Tamminen inte ställer upp för landslaget.

– Han är inte med i landslaget för tillfället. Han är borta åtminstone den här säsongen. Det är en tung tid för honom med arbete, familj och handbollen. Jag har full förståelse för hans beslut, säger Kekki.

Tamminen har varit en viktig kugge i landslaget sedan debuten 2007 och hör till de mest rutinerade spelarna.

– Jag är ändå inte orolig för laget då han slutar, säger Kekki och lyfter fram att det blir Benjamin Helander som tar över Tamminens plats på vänsterkanten.

– Han är en väldigt bra spelare och kan fylla den luckan.

Under det dryga decenniet som Tamminen spelat i landslaget har han gjort 354 mål vilket ger en femte plats i den statistiken bakom Mikael Källman, Björn Monnberg, Jan Rönnberg och Teddy Nordling.