Hoppa till huvudinnehåll

Jorden runt på Raseborgs sommarteater

Publik sitter på läktare utomhus. Det är fullsatt och det ryms ungefär 1000 personer där. I bakgrunden syns hus och träd.
Sommaren 2018 bjöd på kanonväder och West Side Story Publik sitter på läktare utomhus. Det är fullsatt och det ryms ungefär 1000 personer där. I bakgrunden syns hus och träd. Bild: Anna Björkqvist / Yle publik,teater,sommarteatrar,Raseborg,Snappertuna,Raseborgs slott,åskådare

Raseborgs sommarteater bjuder nästa sommar på familjeäventyret Jorden runt på 80 dagar. Den andra nyheten är att sommarteatern får en ny regissör i skådespelare Tom Rejström.

Jorden runt på 80 dagar är en klassiker som ursprungligen skrevs av Jules Verne. Det har gjorts flera film- och teaterversioner av den kända äventyrsromanen, men nu sätts den första gången upp på Raseborgs sommarteater.

Som regissör nästa år fungerar Tom Rejström. Han är skådespelare bosatt i Helsingfors och har arbetat som både skådespelare och regissör på bland annat Lilla Teatern, Radioteatern och Teater Viirus.

Tom Rejström
Tom Rejström har också stått på scen i Raseborg. Sommaren 2007 medverkade han i Underbara herrar i hatt och 2008 i Ringaren i Notre Dame. Tom Rejström Bild: Kia Svaetichin skådespelare,hangö teaterträff

Tom Rejström är också konstnärlig ledare för Skärgårdsteatern och styrelsemedlem i festivalen Hangö teaterträff. Familjen har en sommarstuga i Snappertuna.

Jorden runt på 80 dagar är en pjäs som passar för hela familjen. Västnyländska ungdomsringens ordförande Henrik Wickström säger att pjäsen på Raseborg kommer att erbjuda finurliga lösningar och många roliga inslag.

varmluftsballong
I en film som bygger på boken färdas Phileas Fogg och Jean Passepartout i bland annat i en varmluftsballong. Hur färderna ska fungera på Raseborgs sommarteater återstår att se. varmluftsballong Bild: Mostphotos varmluftsballonger

Den version som man kommer att få se på Raseborgs sommarteater ska innehålla både musik och dans.

Premiären för Jorden runt på 80 dagar blir det den 27 juni. Sammanlagt kommer man att ge 20 föreställningar.

Årets pjäs, West Side Story sågs av omkring 14 000 personer.

Som bäst söker Västnyländska ungdomsringen en producent för Raseborgs sommarteater 2019. Ansökningstiden går ut i slutet av september.

Läs också