Hoppa till huvudinnehåll

KPV närmar sig ligaspel – Josimov och Multanen sänkte Haka

KPV firar Sebastian Mannströms 3-0 mål.
KPV har greppet om ligaplatsen. KPV firar Sebastian Mannströms 3-0 mål. Bild: Yle/Antti Koivukangas Sebastian Mannström,Kokkolan Palloveikot,Karleby

Serieledande KPV tog en planenlig seger över mittenlaget FC Haka på bortaplan i kväll. Milos Josimov och Kalle Multanen stod för fullträffarna som förde KPV ytterligare ett steg närmare det stora målet – spel i ligan.

Det börjar så småningom lukta ligaspel för Karlebylaget KPV. I lördags tog laget över tätpositionen i division 1 då man besegrade Ekenäs IF och i kväll kom en ny seger på bortaplan mot FC Haka.

KPV vann matchen med 2–1 och det gör att laget fortsättningsvis har allt i egna händer vad det gäller ligaplatsen då fyra matcher återstår att spela denna höst.

KPV fick in det psykologiskt viktiga ledningsmålet i slutet av den första halvleken. I den 38:e minuten ordnade Sebastian Mannström en frispark i ett farligt läge och Milos Josimov förvaltade den chansen på bästa sätt.

Josimov dunkade elegant in bollen med vänsterfoten från 20 meter. Målet var serbens fjärde för säsongen.

Haka reducerade men kom inte närmare

Direkt efter paus kom sedan också KPV:s andra mål för kvällen. Lagets skyttekung Kalle Multanen nådde högst på ett inlägg från högerkanten och nickade in 2–0.

Där och då kändes det som att KPV skulle spela hem tre enkla poäng men FC Haka hade inte gett upp. I den 58:e minuten lämnade Johan Fagerström planen och in kom Gerald Ben. Och Ben behövde bara sex minuter på plan innan han nickade in reduceringen.

Bens mål blev ändå matchens sista och KPV fick resa hem till Karleby med en seger och tre viktiga poäng.

Resultat:

FC Haka – KPV 1–2 (0–1)
38 min 0–1 Milos Josimov
48 min 0–2 Kalle Multanen
64 min 1–2 Gerald Ben

JJK – FC KTP 2–2 (0–1)
43 min 0–1 Aleksi Pahkasalo
77 min 1–1 Jasin Abahassine
81 min 1–2 Jean Da Silva
90 min 2–2 Saku Leppänen

Serietabellen hittar ni här.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport