Hoppa till huvudinnehåll

Vinsterna gav ett litet lyft – Finlands ranking är den bästa på tre år

Teemu Pukki och Tim Sparv jublar.
Teemu Pukkis mål mot Ungern och Estland gav Finland ett litet lyft på världsrankinglistan. Teemu Pukki och Tim Sparv jublar. Bild: Lehtikuva Finlands herrlandslag i fotboll,Tim Sparv,Teemu Pukki

Finland har klättrat fyra placeringar och ligger på delad 58:e plats på Fifas senaste världsrankinglista. På delad första plats finns Frankrike och Belgien.

Finland inledde Nations League med två 1–0-segrar mot Ungern och Estland på hemmaplan för drygt en och en halv vecka sedan. Vinsterna syns också på Finlands placering på Fifas världsrankinglista.

Landslaget har nu nått sin bästa placering på tre år då man rankas på 58:e plats. Laget har klättrat fyra placeringar sedan listan i augusti och delar 58:e platsen med Ecuador och Bolivia.

2015 rankandes Finland som bäst på 43:e plats i världen medan bottennoteringen nåddes förra året då man var nere på 110:e plats.

Ungern och Estland som föll mot Finland i Nations League rankas på 49:e respektive 98:e plats. Gruppens fjärde lag, Grekland, återfinns på 42:a plats.

Förstaplatsen på denna månads lista delas av världsmästarna Frankrike och bronsmedaljörerna Belgien. På den senaste listan i augusti var Belgien tvåa.

Danmark är bäst rankat av de nordiska länderna på tionde plats. Sverige är 15:e, Island 36:e och Norge 52:a.

Fifas världsrankinglista september 2018:

1. Frankrike
Belgien +1
3. Brasilien
4. Kroatien
5. Uruguay
6. England
7. Portugal
8. Schweiz
9. Spanien
10. Danmark -1
--------------------
15. Sverige -2
36. Island -4
52. Norge +1
58. Finland +4