Hoppa till huvudinnehåll

ESPN: Ronaldo kommer sannolikt undan med minimistraff – får i så fall möta ex-klubben Manchester United

Cristiano Ronaldo.
Cristiano Ronaldo hade svårt att smälta det röda kortet. Cristiano Ronaldo. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Cristiano Ronaldo

Enligt amerikanska sportsajten ESPN kommer Juventusstjärnan Cristiano Ronaldo inte att stängas av i mer en än match efter det skandalomsusade röda kortet i Champions League tidigare i veckan.

Ronaldo tilldelades ett direkt rött kort i matchen mellan Juventus och Valencia. Spekulationerna kring den efterföljande avstängningens längd började direkt.

Många fasade att Ronaldo skulle dömas till ett tre matcher lång straff och i så fall tvingas stå över en match mot Young Boys och två mot superstjärnans tidigare klubb Manchester United.

Största delen av åskådarna var ändå överens om att Ronaldos röda kort kom på tok för lätt och att det handlade om en stor tabbe från domarnas håll. Nu återstår det att se vad Uefas disciplinutskott tycker om saken.

Enligt ESPN:s källor lutar det mot ett minimistraff vilket alltså skulle betyda att Ronaldo stängs av i bara en match. I så fall är han spelduglig i båda matcherna mot United där han spelade åren 2003-2009.

Uefas disciplinutskott ska behandla ärendet den 27 september.