Hoppa till huvudinnehåll

Vad vet du om 1980-talet?

Presidenterna Mauno Koivisto och UKKekkonen omgjorda till ett Pacmanspel, där Koivisto tuggar i sig Kekkonen
Så här gick det kanske till när Koivisto tog över efter Kekkonen, om man får tro 80-talsnostalgikerna. Presidenterna Mauno Koivisto och UKKekkonen omgjorda till ett Pacmanspel, där Koivisto tuggar i sig Kekkonen Bild: Yle/Parad Media, Alfred Backa Koivisto,Kekkonen

1980-talet var decenniet som gav oss härdsmälta, The Simpsons och Mauno Koivisto. Pengarna flödade och alla 1970-talsideal föll långsamt i glömska. Vad minns du, eller vad har du läst på nätet, om 1980-talet?

Lagkaptenerna Maria Sid och Kasper Ramström gästas av författaren Monika Fagerholm och artisten Geir Rönning som båda var unga på 1980-talet. Programledare är Sonja Kailassaari.

Lagkaptenerna Maria Sid och Kasper Ramström i tv-studion tillsammans med gästerna Monika Fagerholm och Geir Rönning, och programledare Sonja Kailassaari.
1980-talet är temat för Vem, vad, när? Lagkaptenerna Maria Sid och Kasper Ramström i tv-studion tillsammans med gästerna Monika Fagerholm och Geir Rönning, och programledare Sonja Kailassaari. Bild: Yle/Parad Media Geir Rönning,Maria Sid,Sonja Kailassaari,Monika Fagerholm

Författaren Monika Fagerholm minns att de finlandssvenska böckerna var förskräckligt tunna när hon var ung, medan Geir Rönning turnerade så mycket i Norge att han helt missade den finska inrikespolitiken.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje