Hoppa till huvudinnehåll

Barnens snälla nyheter sänds varje lördag

Programledaren Jontti granbacka sitter vid ett skrivborde i tv-studion tillsammans med tv-musen Plåstret
Jonathan Granbacka är programledare för Superhjälparna. Programledaren Jontti granbacka sitter vid ett skrivborde i tv-studion tillsammans med tv-musen Plåstret empati

Varje torsdag spelas BUU-klubbens Superhjälparna och Snällnytt in i studion i Vasa. Till Snällnytt skickar barn in och berättar om när de har gjort något snällt.

Varje vecka skickar barn från Svenskfinland in mellan fem och tio snällnyheter och alla nyheter ryms med i veckans sändning.

- Det kan vara en bild när ett barn har plockat ur diskmaskinen, eller det kan vara en video när någon har samlat och klyft ved eller en teckning när man har gjort något snällt. Det kan vara lite varierande, men det är snälla nyheter jag läser upp, säger Jonathan Granbacka programledare för Superhjälparna.

Aktuella nyheter

Eftersom Snällnytt bandas och sänds varje vecka är snällnyheterna alltid aktuella och Granbacka hälsar att nyheter ryms med.

Idén till Snällnytt kommer från Superhjälparnas redaktion.

- Världen har för lite snällhet. Vi ville göra ett program som för fram empati och att man ska vara snälla mot varandra. Och hela Superhjälparna går ut på det.

Programmet Superhjälparna har varje vecka ett tema som behandlar olika känslor. Med sig i studion har Granbacka två barn som själva har anmält sig till programmet.

- Jag tycker att vuxna kan sitta och titta tillsammans med barnen. Sen kan man prata igenom de känslor vi har pratat om. Det tar ju bara en halv timme att sitta med sitt barn.

Tema: ilska

Superhjälparna och Snällnytt sänds på lördagar klockan 18.00. Programmet finns också på Barnens Arena och Arenan. På lördag 22 september är temat för programmet ilska.

- Vi kommer nog fram till lösningar, hur man ska bete sig när man är arg. Men jag ska inte avslöja för mycket för jag tycker ju man ska se på lördag.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten