Hoppa till huvudinnehåll

Resultatet av skärgårdsrazzian: Två personer anhållna, en frisläppt - konfiskerat material sysselsätter polisen i månader

Polis bevakar fastighet i Ybbersnäs, Pargas.
Polis bevakar fastighet i Ybbersnäs, Pargas på söndag eftermiddag. Polis bevakar fastighet i Ybbersnäs, Pargas. Bild: Yle/Ari Welling Ybbersnäs,Airiston Helmi,Pargas

Centralkriminalpolisen meddelar att två personer nu har blivit anhållna i samband med ekobrottsutredningen i Åbolands skärgård.

Till en början anhölls alla tre personer som polisen tidigare gripit, men en person har frisläppts. För den frisläppta personens del är förhören redan avklarade.

Under veckoslutet har polisen förhört sju personer. Tillsammans med andra myndigheter har polisen utfört husrannsakan vid 17 olika fastigheter i Egentliga Finland.

Bommen vid porten till fastigheten i ändan av Ybbersnäsvägen ligger på marken.
Bommen vid porten till fastigheten i ändan av Ybbersnäsvägen ligger på marken. Bommen vid porten till fastigheten i ändan av Ybbersnäsvägen ligger på marken. Bild: Ari Welling / Yle Ybbersnäs,Airiston Helmi

Enligt Centralkriminalpolisen har man konfiskerat material relaterat till ekobrottsutredningen, såsom dokument, hårdskivor och usb-minnen.

– Operationen har löpt planenligt och det har gått lugnt till. Nu fortsätter utredningen med förhör och undersökning av det konfiskerade materialet.

Undersökningen kommer att ta tid.

– Det finns rikligt med material och det kommer antagligen att ta månader att gå igenom materialet, säger kriminalinspektör Markku Ranta-aho vid Centralkriminalpolisen.

Företaget Airiston helmis fastighet i Ybbärsnäs, Pargas.
Företaget Airiston helmis fastighet i Ybbärsnäs, Pargas. Företaget Airiston helmis fastighet i Ybbärsnäs, Pargas. Bild: Ari Welling / Yle Ybbersnäs,airiston helmi

Husrannsakan, gripanden och förhör har utförts i samband med den ekobrottsutredning som polisen utför i samarbete med Skatteförvaltningen.

Ett finländskt aktiebolag är misstänkt för penningtvätt för flera miljoner. Bolaget misstänks också för att ha använt sig av svart byggarbetskraft.