Hoppa till huvudinnehåll

HS: HJK:s mästerskapskalas urartade i bråk med ordningsman – polisen utreder som misstänkt misshandel

HJK:s spelare jublar efter mål.
HJK besegrade RoPS i fredagens toppmöte. HJK:s spelare jublar efter mål. Bild: Matti Raivio/All Over Press Fotbollsligan,HJK Helsingfors,fotboll

En spelare i HJK:s herrlag hamnade i gräl med en ordningsvakt då laget firade ett så gott som säkert ligamästerskap efter fredagens seger över RoPS. Polisen tog emot brottsanmälningar klockan 2 på natten.

Fredagens 3–0-seger över RoPS betydde att HJK i praktiken säkrade mästerskapet i fotbollsligan. Klubbledningen gav spelarna lov att fira men kalaset slutade i otrevliga tecken.

Enligt Helsingin Sanomats uppgifter hamnade en av lagets spelare i gräl med en ordningsvakt i en nattklubb i Kampen i Helsingfors centrum under natten mellan fredag och lördag.

Polisen som kallats på plats tog emot brottsanmälningar klockan 2.15. Incidenten utreds som misstänkt misshandel och motstånd mot ordningsman.

Två personer var inblandade i tumulten och parterna har olika uppfattning om händelsernas utveckling. Enligt Helsingin Sanomat hade HJK-spelaren lämnat platsen med blodigt ansikte.

Även övriga spelare var närvarande men de misstänks inte ha varit delaktiga i bråket mellan den ena spelaren och ordningsmannen.

Helsingin Sanomat har också talat med HJK:s mediechef Jupe Väre som säger att fallet redan har behandlats inom laget.

– Spelaren tränar normalt med det övriga laget och är tillgänglig i nästa match. HJK är redo att hjälpa bägge parterna i utredningen, säger Väre.

HJK:s följande match är på onsdagen då laget möter Ilves på bortaplan. Om HJK kniper ens en poäng är försprånget till RoPS ointagligt.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport