Hoppa till huvudinnehåll

Kraftigt berusad man körde i fel riktning i tunnel på motorvägen i Lojo - hölls inte på benen när polisen hittade honom

oskarp hastighetsmätare
Mannen hade en halvtom flaska starksprit i bilen. oskarp hastighetsmätare Bild: Yle/Stefan Härus hastighet

En man misstänks för att ha kört i fel riktning på Åbo motorväg i Karnais vägtunnel i Lojo. Mannen sov av sig ruset på en parkeringsplats efter vansinnesfärden.

Det var närmare midnatt på måndagskvällen (24.9) som nödcentralen fick larm om en personbil som körde i riktning mot Åbo i filen som är avsedd för trafik i riktning mot Helsingfors. Efter tunneln hade chauffören kört under en bom och in på rätt sida av vägen.

Sov på parkeringsplats

Vid restaurang Haukanpesäs parkeringsplats i Lojo påträffade polisen en personbil som motsvarade den beskrivning de fått av ögonvittnen.

Chauffören sov och visade sig vara så kraftigt berusad att han inte hölls på benen.

Han blåste 3,5 promille i polisens alkoholmätare.

Karnaistunneln på motorvägen mellan Åbo och Helsingfors.
Karnaistunneln Karnaistunneln på motorvägen mellan Åbo och Helsingfors. Bild: yle/Petra Thilman karnaistunneln på åbomotorväg. motorvägen mellan åbo och helsingfors

I bilen fanns en öppnad och halvtom flaska starksprit och läkemedel som används i berusningssyfte. Chauffören saknade dessutom rätt att köra.

Misstänks för flera brott

Efter att föraren förts till Lojo sjukhus för blodprov förpassades han vidare till polishäktet i Lojo.

Mannen misstänks för grovt rattfylleri, grovt äventyrande av trafiksäkerheten, straffbart bruk av narkotika och förande av fortskaffningsmedel utan behörighet.

Karnais vägtunnel