Hoppa till huvudinnehåll

Lepistö långt från medalj i VM – van Vleuten ledde holländsk trippel

Lotta Lepistö tog två FM-guld på två dagar.
Tempoloppet slutade i en besvikelse för Lotta Lepistö. Lotta Lepistö tog två FM-guld på två dagar. Bild: imago/Sirotti/ All Over Press Lotta Lepistö

Lotta Lepistö hade inget med medaljkampen att göra i damernas VM-tempolopp. Lepistö hade nästan fyra minuter upp till världsmästaren Annemiek van Vleuten.

Vid VM i Bergen förra hösten tog holländskan Annemiek van Vleuten sitt första guld i karriären då hon körde hem damernas tempolopp. I dag stod samma tävling på programmet vid VM i Innsbruck och för van Vleuten blev det en ny fullträff.

van Vleuten som var först ut av samtliga damer avverkade det 27,8 kilometer långa loppet på 34.25,36 och vann med en dryg halvminut före Anna van der Breggen. För van der Breggen var det här karriärens tredje VM-silver i tempo.

Det blev idel holländskt på prispallen då Ellen van Dijk körde hem bronset.

Tung dag för Lepistö

Finlands främsta cyklist, Lotta Lepistö såg dagens tempolopp som hennes huvuddistans och den största chansen till en framskjuten placering men resultatet blev en besvikelse.

Lepistö som gick ut som 14:e dam blev distanserad av van Vleuten med nästan fyra minuter och landade till slut på en 26:e plats. Upp till bronset hade Lepistö två och en halv minut.

– Säsongen har varit lång och jag är både mentalt och fysiskt slut. Det blev inte en sådan dag som jag hade hoppats på. Det var långt ifrån mitt bästa tempolopp, säger hon till Yle.

På lördag avgörs damernas linjelopp i VM men Lepistö känner att hon inte har något att ge i det loppet.

– Det skulle helt enkelt inte kännas bra om jag tävlar, säger hon.

Resultat:

1. Annemiek van Vleuten NED 34.25,36
2. Anna van der Breggen NED +28,99
3. Ellen van Dijk NED +1.25,19
4. Leah Krichmann CAN +1.26,81
5. Leah Thomas USA +1.32,39
-----------------
26. Lotta Lepistö FIN +3.55,56

Läs också

Nyligen publicerat - Sport