Hoppa till huvudinnehåll

Poliskälla bekräftar: Kriminalpolisens utredningar fokuseras på bolaget Airiston Helmi – hittills har mer är 3 miljoner hittats i kontanter

Airiston Helmis fastigheter och båtar på Ybbernäsvägen i Pargas 25.9.2018
Airiston Helmis fastigheter och båtar på Ybbernäsvägen i Pargas 25.9.2018 Airiston Helmis fastigheter och båtar på Ybbernäsvägen i Pargas 25.9.2018 Bild: Lehtikuva/Roni Lehti Airiston Helmi,Polisoperationer,turism,turismföretag,Pargas,Ybbernäs

Poliskälla bekräftar för Yle att den stora polisoperation som utfördes under veckoslutet i Åboland har kopplingar till bolaget Airiston Helmi.

Centralkriminalpolisen gjorde under veckoslutet en omfattande operation mot ett företag med utländska kopplingar. Undersökningar gjordes både ute i skärgården och på fastlandet.

På onsdagsförmiddagen bekräftade en poliskälla att både den stora polisoperationen och brottsutredningarna är kopplade till Airiston Helmi.

Tidigare har ingen inom polisen uppgett vilket bolag operationen riktades mot.

Senare under riksdagens säkerhetsseminarium nämnde också polisöverdirektör Seppo Kolehmainen att bolaget som undersöks är Airiston Helmi, även om han inte bekräftade namnet på bolaget i en intervju för Yle.

Hittills har mer än 3 miljoner hittats

Kolehmainen berättade under seminariet att en större summa pengar än tidigare hittats i de undersökta fastigheterna.

– Under morgonen fick jag veta att över 3 miljoner euro har hittats i kontanter. Och utöver det även utländsk valuta.

Kolehmainen har i det här skedet ingen information om varifrån de utländska pengarna kommer ifrån.

Läs mera:

Två häktade efter helgens tillslag i skärgården – misstanke om penningtvätt värd miljoner

Två personer har häktats i Egentliga Finlands tingsrätt i samband med den omfattande polisutredningen gällande penningtvätt i Åbolands skärgård.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes