Hoppa till huvudinnehåll

Inter får igen en ny tränare – högt uppskattade Jose Riveiro lämnar HJK för Åboklubben

Jose Riveiro och Mika Lehkosuo.
Jose Riveiros och Mika Lehkosuos samarbete har resulterat i två raka ligamästerskap. Jose Riveiro och Mika Lehkosuo. Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press fotboll,HJK Helsingfors,Fotbollsligan,jose riveiro

FC Inter har bekräftat att Jose Riveiro kommer att ta över som klubbens chefstränare efter pågående säsong. Riveiro som hört till HJK:s tränarstab de senaste åren är en intressant värvning av Inter.

Efter att Job Dragtsmas långa sejour som FC Inters chefstränare tog slut har klubben inte hittat några värst permanenta lösningar till den posten.

Efter att Dragtsma stack våren 2016 har Jami Wallenius, Shefki Kuqi, Fabrizio Piccareta och nuvarande lotsen John Allen i tur och ordning haft hand om chefstränarskapet och nästa säsong är det igen ett namn som ska ta över då Jose Riveiro tecknat ett tvåårigt kontrakt med klubben.

Riveiro som har ett förflutet i Celta Vigos juniorakademi har varit en del av HJK:s tränarstab sedan sommaren 2016 och firar den här hösten sitt andra mästerskap. I Finland har han också hunnit verka i Honka och PK-35.

Vill spela modern fotboll

I HJK hade spanjoren Riveiro en stor roll som Mika Lehkosuos högra hand och ansvarade för att utveckla lagets positionsspel. Inter vill också vara med i det främsta ledet var gäller modern fotboll.

– Spelets fart och de teknisktaktiska faktorerna växer hela tiden och vi vill utveckla vårt lag på framförallt dessa delområden, säger FC Inters tekniska chef Vesa Mäki.

Riveiro kommer att inleda sitt nya arbete i början av november då den pågående säsongen är över.

– Jag är väldigt nöjd med att vi har nått en överenskommelse. Tidpunkten för nya utmaningar är perfekt både för mig och för Inters ledning, jag tänker göra mitt yttersta för att fylla förväntningarna som de har på mig, säger Riveiro.

– Nu kommer jag ännu att fokusera på HJK och respekterar Inters nuvarande tränarteam och det arbete de håller på med. Jag vill också tacka både HJK och Inter för ett bra samarbete som har gjort det möjligt för mig att teckna detta kontrakt.

John Allen som tog över efter att Fabrizio Piccareta stack under sommaren tränar laget ännu i säsongens fyra sista matcher. Efter det kommer klubben och Allen att förhandla om en eventuell ny roll för honom.

Med fyra omgångar kvar av ligan ligger Inter på åttonde plats i serietabellen. På onsdagen slog laget FC Lahti med 2–0 och bröt en sju matcher lång segerlös svit.