Hoppa till huvudinnehåll

Sångaren Désirée Saarela och dragspelskonstnären Maria Kalaniemi möts i ett unikt samspel

Desire.
Désirée Saarela utmanar Vegatoppen med Den som jag en gång var Desire. Bild: www.studioonni.com musik,Désirée Saarela,folkmusik

Désirée Saarela är tillbaka med en ny skiva som heter Mod. Skivan innehåller många berörande texter och teman. Saarela samarbetar med sin tidigare lärare Maria Kalaniemi. Nu är de nya utmanare på Vegatoppen.

Avskalat men ändå detaljrikt

- Jag studerade en tid på Sibeliusakademin och lärde känna Maria Kalaniemi som var min lärare. Maria är ett väldigt känt namn i folkmusikkretsar både i Finland och utomlands. Hon var en konstnärlig inspiratör och det känns otroligt värdefullt att jag haft möjligheten att göra det här projektet med henne, berättar Saarela.

- För mig var det viktigt att få den rätta stämningen i inspelningsskedet. En kombination av en välproducerad ljudvärld och livekänsla. Musiken är avskalad, men ändå tillräcklig för att kunna ge utrymme för starka känslor och detaljrikedom.

Texten är viktig

- För mig som sångare är texten mitt instrument. Skivan Mod är väldigt personlig och handlar om många personliga upplevelser. Det har helt enkelt krävts mycket mod för att göra skivan Mod, säger Saarela.

Vem är Désirée Saarela?

  • Désirée Saarela är född i Helsingfors men bosatt sedan ett antal år i Pedersöre
  • Utbildad musikpedagog med folklig sång som huvudämne
  • Saarela fick sin magistersexamen vid Konstuniversitetet Sibelius Akademins ämnesgrupp för folkmusik 2013
  • Första soloskivan This place and coming home gavs ut 2011

Den som jag en gång var

- Eftersom jag kommer från en familj där det finns psykisk ohälsa så kände jag att jag vill skriva om det och hur det är att leva med en person som är sjuk. Jag tror att det finns många i samma situation som kan bli berörda av låten, säger Saarela

Du kan rösta på Désirée Saarela och låten Den som jag en gång var här.