Hoppa till huvudinnehåll

Wimsy gick från teaterscenen till hemmastudion – sätter texten i centrum

Agitpop.
Wimsy utmanar Vegatoppen med Har du sett? Agitpop. Bild: Privat musik,Wimsy

Bakom artistnamnet Wimsy finns skådespelaren Tom Salomonsen. Agitpop är den första riktiga soloskivan och en skiva med många tankeväckande budskap. Den här veckan är han utmanare på Vegatoppen.

- Jag har sysslat med musik och teater hela mitt liv. Mitt teaterintresse vaknade till liv då jag medverkade i musikalen Hair. Jag sökte in till Svenska Teaterskolan i Helsingfors och var aktiv skådespelare i drygt tio år, berättar Salomonsen.

- Efter en tid började musikintresset ta över mera och då började jag göra filmmusik. Först skrev jag musik till olika animationer, men senare även till filmer och teater.

Eget material i mogen ålder

- För några år sedan fick jag lust att prova göra eget material och nu är skivan Agitpop resultatet. Det var en rätt lång process på några år men jag hade friheten att göra så och kunde spara pengar genom att producera det mesta hemma. Jag spelar alla instrument själv och behövde inte hyra en dyr studio. Mastringen sköttes dock av Svante Forsbäck.

Vem är Tom Salomonsen?

  • Skådespelare och musiker bosatt i Helsingfors
  • Namnet Wimsy är en karaktär i muminvärlden
  • Första soloskivan klar 2018
  • Spelar alla instrument själv på skivan Agitpop

Budskapet är viktigt

- För mig är texten väldigt viktig. Det kan vara så att jag är upprörd över något och då är det möjligtvis det som jag använder som grund i mitt textförfattande. Jag tycker att musiken skall ha ett budskap som berör, säger Salomonsen.

Du kan rösta på Wimsy och låten Har du sett? här.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje