Hoppa till huvudinnehåll

Storstryk för FBC Raseborg i premiärmatchen i innebandytvåan

Teemu Manninen.
Teemu Manninen gjorde ett mål i förlustmatchen på fredagen. (Arkivbild). Teemu Manninen. Bild: Yle/ Patric Westerlund innebandy,fbc raseborg knights,Västnyland,innebandyspelare

FBC Raseborg Knights säsong i herrarnas division 2 i innebandy började på sämsta tänkbara sätt. Raseborgslaget förlorade med solklara siffror i premiärmatchen i Vanda på fredagskvällen (28.9).

Slutresultatet blev 14-5 (6-1, 4-2, 4-2).

Raseborgslaget fick en flygande start i matchen och gick i ledning efter dryga två minuters spel. Teemu Manninen antecknades som målskytt och Tomi Henriksson som assist till säsongens första mål.

Efter det tog hemmalaget AC HaKi kommandot i matchen som spelades i Campo center i Vanda. Fyra minuter efter FBC Raseborgs ledningsmål var ställningen redan 3-1 till AC HaKi.

Efter första perioden ledde hemmalaget redan med 6-1, de två följande perioderna blev närmast en transportsträcka för AC HaKi som till slut vann med solklara siffror 14-5.

FBC Raseborgs nygamla tränare Christian Andersson konstaterar att motståndarna var alltför starka.

- AC HaKi kommer att vara ett topplag i den här hårda serien. De har spelare med ligarutin och det märktes i dag. Vi kan också bättre än vad siffrorna i dag visar.

Bra inställning

Trots förlusten ger Andersson beröm till sina spelare.

- Fast vi släppte in så många mål tycker jag att vårt försvarsspel fungerade stundtals bra i andra och tredje perioden. Dessutom är jag väldigt nöjd över killarnas inställning i matchen, vi gav aldrig upp.

Andersson säger att koncentrationen måste vara bättre under matcherna.

- Inför säsongstarten har vi inte heller kunnat träna med hela femmor tillräckligt. Vi har haft skador och andra frånvaron.

Andersson tränade FBC Raseborg Knights säsongen 2014-15.

Knights spelar hemma på fredag

Hemmalagets Mikko Sipilä var matchens mest effektiva spelare. Han gjorde tre mål och gav tre målgivande passningar. Tommi Rosendahl och Jussi Laamanen gjorde båda fem börspoäng (4+1).

Aku Laino var Knights bästa poängplockare med tre börspoäng (2+1). Teemu Manninen gjorde ett och passade till ett mål. Henrik Himmelroos och Rasmus Hellström gjorde var sitt mål.

Janne Savolainen och Janne Sjögren dömde inför 85 åskådare.

FBC Raseborg spelar sin följande match på fredag (5.10). Matchen mot PSS från Borgå spelas i Påminnehallen i Pojo.

 • Djurens julfred omtyckt bland djurägare i Åbo

  Katter, hundar, kaniner och en häst deltog i evenemanget.

  Förr gick utlysningen av julfreden främst ut på att freda de vilda djuren i skogen. I över tio år har kyrkan i Åbo tillsammans med Åbo Djurskyddsförening utlyst djurens julfred också för husdjuren. Många trotsade kylan och besökte Mikaelskyrkan.

 • Simon Skrabb vill inte starta några rykten, men blickar redan vidare i karriären: "Tiden börjar ju vara inne"

  Har två år kvar på kontraktet med IFK Norrköping.

  Simon Skrabb sade redan när han flyttade från Jakobstad och FF Jaro till allsvenskan att Sverige bara är ett mellansteg på vägen. Hans dröm och mål är alltjämt spel i de större ligorna i Europa. Nu handlar det om att vara hel och spela så bra som möjligt så kan en massa grejer hända under året, säger Skrabb till Yle Sporten.

 • Över sju kilometer hög askpelare stiger från indonesisk vulkan

  Vulkanen Supotan fick två utbrott på söndagsmorgonen.

  Ett vulkanutbrott i centrala Indonesien har skapat en 7500 meter hör askpelare Vulkanen Supotan i norra Sulawesi hade två utbrott på söndagsmorgonen, uppger den indonesiska katastrofmyndighetens talesman Sutopo Purwo Nugroho.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland