Hoppa till huvudinnehåll

Vem, vad, närs webbquiz: Vad vet du om brott och straff, hädelse och häxjakt?

Ett gammalt polisfordon från början av 1900-talet fullastat med poliser på en snöig gata i en stad med höghus.
Vad vet du om brott och straff? Ett gammalt polisfordon från början av 1900-talet fullastat med poliser på en snöig gata i en stad med höghus. Quiz,brott,gameshow,frågesport,polisfordon,Polis

Temat för veckans Vem, vad, när? är Brott. Vare sig du är en bandit eller oskyldig åskådare kan du behöva veta en del om brott och straff.

Alfred Backa har skrivit tio knepiga frågor kring allt från vilket brott den amerikanska presidentens pappa och en speciell hollywoodstjärna har begått till förbudstiden i Finland.

Här är den mest lagvidriga frågesporten någonsin.

Lagkaptenerna Maria Sid och Janne Grönroos gästas av skådisen Tobias Zilliacus som ofta spelar polis och deckarförfattaren Eva Frantz. Programledare är Sonja Kailassaari.

Lagkaptenerna Maria Sid och Janne Grönroos i tv-studion tillsammans med gästerna Eva Frantz och Tobias Zilliacus, och programledare Sonja Kailassaari.
Brott är tema för Vem, vad, när? Lagkaptenerna Maria Sid och Janne Grönroos i tv-studion tillsammans med gästerna Eva Frantz och Tobias Zilliacus, och programledare Sonja Kailassaari. Bild: Yle/Parad Media Tobias Zilliacus,Maria Sid,Sonja Kailassaari,Janne Grönroos,Eva Frantz,gameshow,underhållning,brott