Hoppa till huvudinnehåll

Anklagelse om våldtäkt upprör: Ronaldos jurister stämmer tysk tidning

Cristiano Ronaldo klädd i kostym.
Cristiano Ronaldos advokater kommer att ge sig på tidningen Der Spiegel. Cristiano Ronaldo klädd i kostym. Bild: www.SplashNews.com 2018/All Over Press Cristiano Ronaldo

Den erkända tyska tidningen Der Spiegel har publicerat en intervju med en amerikansk kvinna som uppger att hon blivit våldtagen av Cristiano Ronaldo 2009. Nu stäms tidningen av fotbollsstjärnans advokatfirma.

Kvalitetsveckomagasinet Der Spiegel skrev redan i fjol efter att ha fått ta del av dokument från det så kallade Football Leaks att den portugisiske världsstjärnan 2009 ska ha våldtagit en kvinna på ett lyxhotell i Las Vegas. Cristiano Ronaldo uppges senare ha köpt hennes tystnad för 320 000 euro.

I går trädde amerikanskan fram och berättade sin historia för Der Spiegel. Kathryn Mayorga, 34, försöker samtidigt också få tystnadsavtalet hävt i amerikansk domstol.

Nyhetsbyrån Reuters sökte Cristiano Ronaldos team för en kommentar och fick då svar av hans advokat Christian Schertz som berättade att spelaren kommer att stämma tidningen.

”Rapporteringen är uppenbart olaglig. Det bryter mot vår klients personliga rättigheter på ett exceptionellt allvarligt sätt”, skriver advokaten som också kallar fallet “en av de mest seriösa kränkningarna av personliga rättigheter på senare år”.

"Hon vill bli känd genom mitt namn"

Cristiano Ronaldo själv kommenterade anklagelserna i en livesändning på Instagram på fredagskvällen.

– Det är fake news. Hon vill bli känd genom att använda mitt namn. Men det är så det fungerar, säger han.

Ronaldo flyttade i somras från Real Madrid till Juventus för en övergångssumma på ungefär 100 miljoner euro. Den italienska klubben ville inte kommentera anklagelserna för Reuters.