Hoppa till huvudinnehåll

Ekenäs meets Nykarleby @ MGP- Distance Girls hittade varandra på Whatsapp

Mie Frostdahl och Felicia Sundström fotad vid ett träd.
Mie Frostdahl och Felicia Sundström träffades första gången på Camp MGP i somras. Mie Frostdahl och Felicia Sundström fotad vid ett träd. Bild: Malin Valtonen / Yle Norsk Melodi Grand Prix,mie frostdahl

Drick vatten, gå på toaletten och ta en halspastill. Det är Distance Girls goda råd för att bli av med fjärilar i magen under MGP-finalen i höst.

I våras kände Mie Frostdahl från Nykarleby, Felicia Sundström från Ekenäs och Moa Gripenberg från Jakobstad inte varandra. Nu har de ett gemensamt band och en ny låt som de kommer att framföra på MGP-scenen den 6 oktober.

Det började på Whatsapp

Allt började i februari när bandmedlemmarna hittade varandra via musiktävlingen Melodi Grand Prix egen Whatsappgrupp.

- Jag ville skriva en låt med någon och skrev det i gruppen. Då skickade Felicia att hon också ville och också Moa. Så gjorde vi en speciell grupp för oss tre och så skrev vi en låt, berättar Mie Frostdahl.

Det är Gripenberg som står för låttexten, med lite hjälp av Sundström och Frostdahl.

Distance Girls finalister i MGP 2018
Felicia Sundström och Mie Frostdahl träffades första gången i Karis i somras. Distance Girls finalister i MGP 2018 Bild: Kimmo Räsänen / Yle MGP,MGP Finland,mie frostdahl

Första träff i Karis

Den 5 juni var en stor dag för Mie Frostdahl och Felicia Sunström. Då sågs de på Camp MGP för första gången någonsin. På lägret började de jobba med sin låt, fick goda råd av experter på plats och förberedde sig inför MGP-finalen.

Sedan dess har de hållit tät kontakt via Whatsapp. Låtskrivaren Moa Gripenberg valde att hålla sig i bakgrunden och var inte med på Camp MGP.

Distance Girls låt heter Nån som ser mig och handlar om mobbning.

Varför valde ni det ämnet?

- Både jag och Mie har varit lite utsatta så vi tänkte att det skulle vara enklast att skriva om det då vi lite visste hur det gick till, man hade sett det och känt det själv, berättar Felicia Sunström.

Finalister och dansare i MGP 2017 på scenen.
Den 6 oktober kliver MGP-finalisterna upp på scenen. Finalister och dansare i MGP 2017 på scenen. Bild: YLE MGP Finland,Norsk Melodi Grand Prix,mgp 2017

Nu när finalen närmar sig med stormsteg avslöjar Sundström och Frostdahl att de mest hela tiden går omkring och nynnar på sin låt.

- Till och med min lillasyster går ibland omkring och sjunger på den avsöjar Frostdahl.