Hoppa till huvudinnehåll

Isabel, Tilda och Samira har varit kompisar sedan dagis - nu tävlar de i MGP-finalen tillsammans

Gruppen ITS3 poserar i en vit trappa.
Gruppen ITS3 - eller Tilda Nevaste, Samira Kanji och Isabel Ström som medlemmarna heter på riktigt. Gruppen ITS3 poserar i en vit trappa. Bild: Yle/Christoffer Kaski MGP Finland,tilda nevaste

De 11-åriga bästisarna från Helsingfors, Isabel Ström, Tilda Nevaste och Samira Kanji, utgör gruppen ITS3. De ska tävla i MGP med en låt som handlar om hur det gick till när de blev vänner.

Flickorna i ITS3 säger att fast det är en vecka kvar till finalen börjar det nog kännas nervöst - och också i skolan verkar det vara svårt att hålla tankarna borta från den stora finaldagen.

- I skolan tänker jag hela tiden att finalen är ganska snart och att det blir jätteroligt, säger Tilda.

De säger att det känns lite nervöst att tänka på att allas blickar kommer att vara riktade mot just dem.

- Det är nervöst att gå upp på scenen och börja sjunga, men sen när man har börjat så kommer det nog att kännas helt okej, säger Samira.

Isabels fredsgest sporrade

Låten som de upptäder med handlar om hur de blev kompisar redan i dagis.

Den går under namnet Strumpan emellan. Med ett sådant låtnamn blir man ju nyfiken på vad en strumpa har att göra med hur de blev kompisar.

Tilda förklarar:

- När vi var mindre bråkade jag och Samira ganska mycket och en gång då vi bråkade så tog Isabel av sig ena strumpan och satte den emellan oss och vi slutade.

- Vår sång berättar ju om hela vårt liv tillsammans. Om vi inte hade varit i samma dagis så hade vi knappast någonsin träffat varandra, säger fredsskiparen Isabel.

Tilda Nevaste, Samira Kanji, Isabel Ström
Medlemmarna i ITS3 har varit vänner sedan dagis. Tilda Nevaste, Samira Kanji, Isabel Ström Bild: Pia Kanji MGP Finland,MGP2018

De försökte komma med en gång tidigare - också då med temat vänskap.

- Jag och Isabel skrev en låt om vänskap och ville komma med i fjol men lyckades inte, så då gjorde vi samma sak i år igen, säger Samira.

Trevliga shoppingcenter i Helsingfors

Alla tre kommer från Helsingfors, som de beskriver som en rolig stad där de har många kompisar.

- Det är roligt att bo här eftersom det är Finlands huvudstad så här finns många trevliga platser att hänga på, säger Tilda.

- Här finns också trevliga shoppingcenter, inflikar Isabel med ett skratt.

Men om de vinner är det nog inte shopping de kommer att ägna sig åt efteråt - åtminstone erkänner de inte det. Men de lovar andra saker om de vinner tävlingen.

Både Isabel och Tilda lovar fler uppträdanden.

- Redan innan vi fick veta att vi är med i finalen tänkte jag att vi ska besöka till exempel ett äldreboende och sjunga vår sång för dem för att göra dem glada, säger Tilda.

Samira har annat i tankarna.

- Om vi vinner så lovar jag att bjuda hela klassen på glass!

Här kan du lyssna på ITS3s låt: