Hoppa till huvudinnehåll

Massiv missräkning för Markkanen – borta upp till två månader på grund av armbågsskada

Lauri Markkanen på träning.
Lauri Markkanen kommer inte att kunna vara med när Chicago Bulls inleder NBA-säsongen i oktober. Lauri Markkanen på träning. Bild: All Over Press Lauri Markkanen

Första säsongen i NBA-basketen blev en succé, men den andra har fått en mardrömsstart för Lauri Markkanen. Finländaren skadade armbågen på träning och hans klubb Chicago Bulls meddelar att frånvaron beräknas bli 6–8 veckor lång.

Med säsongstarten runt hörnet var olyckan framme för den 21-årige basketstjärnan.

Chicago Bulls spelar sin första träningsmatch på söndag och inleder NBA-säsongen om knappt tre veckor. Men det blir utan Lauri Markkanen.

Klubben meddelar på sin hemsida att han på torsdagens träningspass skadade sin högra armbåge. En läkarundersökning har visat att skadan är så svår att Markkanen tvingas vila i upp till åtta veckor, berättar Bulls.

Seriestart 18 oktober

Den 213 centimeter långe jätten gjorde en utmärkt rookiesäsong i NBA. Han spelade i medeltal nästan 30 minuter per match och snittade 15,2 poäng och 7,5 returer.

Chicagos första NBA-match i höst spelas mot Philadelphia den 18 oktober. Efter det är matchtakten hård och Markkanen kan räkna med att tvingas missa upp till ett dussin matcher.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport