Hoppa till huvudinnehåll

Tim Sparv öppnade målkontot med besked – tredubblade sitt målsaldo i danska ligan: ”Det var på tiden”

Tim Sparv pratar med domaren.
Tim Sparv var på hugget mot Hobro. Tim Sparv pratar med domaren. Bild: Yle / Tomi Hänninen Tim Sparv

FC Midtjylland slog Hobro med klara 5–2 i den danska fotbollsligan – efter bland annat två mål av Finlands landslagskapten Tim Sparv. Nu har mittfältaren noterats för sammanlagt tre fullträffar i ligan. En sällsynt bedrift, medger också målskytten.

Före kvällens drabbning hade Tim Sparv endast noterats för ett ligamål under fem säsonger i FC Midtjylland. Efter 5–2-segern över Hobro är målsaldot tre.

Det var Sparv själv som inledde målskyttet i den elfte spelminuten då han pangade in bollen från kort avstånd. Strax före pausvilan slog landslagskaptenen till igen då han satte in 4–0-målet.

– Jag har varit farlig de senaste matcherna så jag tycker det var på tiden att jag fick göra mål. Jag har en offensivare roll på planen, vilket passar mig fint och det ska väl leda till mål, säger Sparv i en video på klubbens hemsida efter matchen.

Det viktigaste var ändå att laget tog tre poäng.

– Helheten var bra, men det stör oss lite att vi släppte in två mål, säger Sparv.

"Han blev nästan generad"

Jyllandsposten valde också att lyfta upp tvåmålsskytten Sparv efter matchen. Två mål är verkligen inte vardag för den finländske mittfältarprofilen, skriver tidningen.

– Jag minns inte ens när det skulle ha hänt senast, berättar Sparv för tidningen.

– Det måste ha varit då jag var 13 eller 14 år, fortsätter han.

Sparv betonar ändå att det är laget före jaget också i intervjun för den danska tidningen.

– Visst är jag överraskad av två mål, men det betyder inte så mycket för mig. Snart har jag glömt det igen. Man ska inte heller förvänta sig att det här börjar ske oftare. Det viktigaste är att laget vinner, säger Sparv.

Tränaren Jess Thorup hyllar också mittfältaren efter matchen.

– Jag hörde att fansen ropade ”Skjut!” och han blev nästan generad. Men det är bra för Tim, det är viktigt för honom att han känner att han kan bidra med mål, säger Thorup för tidningen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport