Hoppa till huvudinnehåll

Detroit tackade nej – Jussi Jokinen utan klubb igen, Harri Säteri inleder säsongen i AHL

Jussi Jokinen.
Jussi Jokinen. Bild: Petteri Paalasmaa / All Over Press Jussi Jokinen

Detroit Red Wings kommer att inleda NHL-säsongen utan finländare i laguppställningen. Klubben meddelar att målvakten Harri Säteri och backen Vili Saarijärvi förpassats till AHL, medan Jussi Jokinen får leta efter en ny klubb.

Är Jussi Jokinens saga all i NHL? Karriären fortsätter åtminstone inte i Detroit. Red Wings meddelade på söndagskvällen att man valt att bryta try out-kontraktet med Jokinen.

Det står med andra ord oklart var Jokinen spelar kommande säsong. 35-åringen har tidigare meddelat att en comeback i Finland är utesluten i nuläget på grund av skattetekniska skäl.

Uttalandet grundar sig i att Florida Panthers ännu kommande säsong betalar en årslön på dryga 1,3 miljoner dollar åt finländaren till följd av att klubben köpte ut anfallarens kontrakt i fjol. Jokinen skulle alltså betala högre skatt än vad han skulle tjäna i någon inhemsk ligaklubb.

Jokinen berättade tidigare för Ilta-Sanomat att karriären istället troligtvis skulle fortsätta i Schweiz eller Sverige ifall veteranen blir utan NHL-kontrakt.

Säsongen 2017-18 spelade Jokinen för fyra olika klubbar – Edmonton Oilers, Los Angeles Kings, Columbus Blue Jackets och Vancouver Canucks – och har sammanlagt noterats för 563 poäng på 951 matcher i toppligan.

Harri Säteri och Vili Saarijärvi ansluter i sin tur till AHL-laget Grand Rapid Griffins.

 • Valförbund en risk och möjlighet för små partier

  Ibland kan rösten gå till något helt annat än menat.

  Valförbunden leder sällan till att små partier får en kandidat invald i riksdagen. Ändå uppstår mer eller mindre udda konstellationer inför varje val. Orsaken är upplevd orättvisa i valsystemet.

 • Nästan 40 naturskyddsområden skapas i Västnyland

  Miljöministeriet ber om utlåtanden av kommunerna.

  En stor mängd naturskyddsområden ska inrättas i Västnyland. Läppträsket i Karis är viktigt för fåglarna och Porkala naturskyddsområde är störst med en areal på drygt 12 700 hektar.

 • First Aid Kit; att leva drömmen, på gott och ont

  På torsdagen uppträder de i Helsingfors.

  De lever i flera världar, svenska countryfolkpop-bandet First Aid Kit. Som Johanna Söderberg säger; ”många ser oss ännu som två små tjejer som man inte tar på allvar”. Men samtidigt är de BritAwards-nominerade, har en älskad ny skiva bakom sig, och ett hektiskt 2018 med 120 spelningar. På torsdagen uppträder de i Helsingfors.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport