Hoppa till huvudinnehåll

Nytt poängtapp för EIF, avståndet upp till ligakval nu fem poäng – Jaro närmare full pott i Ekenäs: "Tror båda är besvikna med resultatet"

Oskar Sandström och Zacharias Ekström, EIF-Jaro, 26.8.2017.
Arkivbild. Oskar Sandström och Zacharias Ekström, EIF-Jaro, 26.8.2017. Bild: Yle / Patric Westerlund FF Jaro,Ekenäs IF,zacharias ekström

Drömmen om ligafotboll i Ekenäs fick sig ytterligare en törn på söndagen. Efter att tätduon i fotbollsettan vunnit sina matcher på lördagen var EIF så gott som tvunget att knipa tre poäng mot Jaro – men lagen fick nöja sig med ett kryss.

Det var ett formsvagt EIF som stod värd för ett glödhett FF Jaro på Centrumplan i Ekenäs på söndagen. Med tanke på utgångsläget var det inte någon överraskning att det var gästerna som tog tag i taktpinnen från start.

Jaro pressade på och strax innan pausvilan såg utdelningen ut att komma. EIF-backen Joel Akpini fällde Jaros Jim Myrevik klumpigt i straffområdet – men Christopher Mandiangu lyckades inte få bollen mot mål från straffpunkten.

Den andra halvleken inleddes också i Jaros befäl, men fullträffarna uteblev. Sakta men säkert kom EIF med i matchen och i den 74:e minuten hade Kevin Kauber ett läge att föra upp hemmalaget i ledning, men frisparken seglade någon centimeter över ribban.

Minuten senare var det Jakobstadsklubbens tur att försöka spräcka nollan med en frispark. Men tysken Mandiangu – som nätat i två matcher på raken – lyckades inte få bollen mot mål den här gången heller.

Ligadrömmen allt mer avlägsen

Målskyttet lyste till slut helt och hållet med sin frånvaro och slutsiffrorna skrevs 0–0 i Ekenäs. För Jaros del var poängtappet det första på sex matcher. EIF lyckades i sin tur bryta sin tre matcher långa förlustsvit – men poängtappet kan ändå komma att stå laget dyrt.

I och med att både tabellettan KPV och -tvåan HIFK vann sina matcher på lördagen innebär det att EIF tappar ytterligare mark i kampen om avancemang till fotbollsligan. EIF ligger fortfarande trea, men avståndet upp till tvåan HIFK är redan fem poäng.

Jaro ligger fortsättningsvis femma i tabellen, en poäng efter AC Oulu på fjärde plats och tre poäng efter dagens motståndare EIF.

Tre matcher återstår av årets säsong för tättrions del.

"En kul, het match"

Frågar man Jaro-keepern Emil Öhberg borde gästerna ha tagit tre poäng på söndagen.

– Vi gör faktiskt en bra match. Sett till tidigare matcher så har vårt spel inte riktigt fungerat, men jag tycker vi gör en grym första halvlek. Vi gör det svårt för EIF att komma bort från egen planhalva. Att vi missar en straff är ju synd, men sådant händer, säger Öhberg.

– Jag tycker nog vi hade förtjänat en seger i dag. Jag tror både vi och EIF är besvikna med det här resultatet, det är poängtapp oss båda, tillägger han.

Han får åtminstone delvis medhåll av EIF-kollegan Jonathan Jäntti.

– Heta känslor. Båda lagen ville vinna och det syntes nog på både spelarna och publiken. En rolig match, synd att vi inte vann. Vi lyckades hålla ut, men vi skapade allt för lite offensivt. De pressade hårt och gjorde livet svårt för oss.

Resultat, fotboll division 1:

Ekenäs IF – FF Jaro 0–0

Artikeln uppdaterad med kommentarer kl.19.23.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport