Hoppa till huvudinnehåll

Robert Helenius kaxiga utspel efter knockoutsegern: Nästa steg är en VM-titelmatch

Robert Helenius knockade Erkan Teper.
Robert Helenius vänsterkrok golvade Erkan Teper. Robert Helenius knockade Erkan Teper. Bild: Yle / Miika Wuorela Robert Helenius,Erkan Teper

Den segern satt skönt. Robert Helenius knockade sin motståndare Erkan Teper i den åttonde ronden i proffsgalan i tyska Waldenbuch. Matchen visade att "The Nordic Nightmare" inte har sagt sitt sista ord i proffsboxningsringarna.

Helenius golvade Teper med en vänsterkrok och tysken orkade inte resa sig. Teper åkte därmed på sin första knockoutförlust i karriären.

– Jag var ganska överraskad att han inte kom upp längre. Men jag träffade honom otroligt bra i början. Det kändes bra att boxas, säger Helenius till Yle Sporten.

”Snabbhet ger mer kraft”

Helenius var underdog inför matchen på Tepers hemmaplan, men han trotsade oddsen. Även om han tröttnade en del under matchens lopp så var han mer än tillfreds med sin insats.

– Jag mötte en tuff boxare. Han besegrade Duhaupas och jag besegrade honom, så kanske det nu står oavgjort, säger Helenius och hänvisar till sin förlust mot fransmannen Johann Duhaupas för dryga två år sedan.

Under tränaren Johan Lindströms ledning har Helenius satsat på att utveckla sin snabbhet och uthållighet. Utan att ge avkall på slagstyrkan.

Det gav resultat på lördagskvällen.

– Det var en bra match. Vi har gjort ett jättehårt jobb. Vi har långa sparringläger bakom oss där vi jobbat på fotarbetet och på snabbheten. Det lyckades.

– Jag är snabbare och jag orkar mer. Snabbhet ger mer kraft.

VM-drömmen hägrar?

Segern över Teper var ett stort fall framåt för Helenius. Inte minst efter de två sega och tveksamma segrarna över vitryssen Yury Bykhatsou tidigare i år.

Nu har han siktet inställt på avsevärt större matcher. En VM-titelmatch är fortfarande det stora målet.

– Det är nästa steg förstås, säger Helenius.
Öppna Instagram-inlägget