Hoppa till huvudinnehåll

Finsk fotbollshistoria: Yle sänder U17-VM för flickor, och för första gången någonsin deltar Finland

Chefstränaren för Finlands U17-flickor i fotboll, Marko Saloranta.
Förbundskapten Marko Saloranta har ett digert jobb framför sig när U17-VM för flickor kör igång i november. Chefstränaren för Finlands U17-flickor i fotboll, Marko Saloranta. Bild: Lehtikuva fotboll,marko saloranta

Yle har köpt rättigheterna att sända flickornas U17-VM i fotboll, där Finland för första gången någonsin har kvalat in. På Yles kanaler visas förutom Finlands matcher även finalen.

Finlands U17-flicklandslag i fotboll tog sig sensationellt till VM i Uruguay efter att i våras ha klarat sig bra i EM. Som grädde på moset kommer matcherna dessutom att televiseras via Yle.

Bollförbundets ordförande Marco Casagrande är mycket nöjd med att folk nu öppet kan följa med turneringen via TV:

– Laget visade redan på våren i EM sin nivå och det är fantastiskt att den stora publiken har möjlighet att följa med Finlands resa bland världens bästa, säger Casagrande till Yle Urheilu.

– Via det här föds också nya förebilder och allt fler flickor vågar nå sina fotbollsdrömmar. Finlands lag är beslutsamt och redo för en enastående turnering och resultat, fortsätter han.

Finland spelar sina matcher i samma grupp som värdnationen Uruguay, Ghana och Nya-Zeeland, och lagets VM-äventyr börjar 13 november.

Mästerskapet pågår 13.11-1.12.2018.

Finlands gruppspelsmatcher i U17-VM för flickor

13.11. Nya-Zeeland – Finland kl 21 (Finsk tid)

16.11. Finland – Ghana kl 21

20.11. Finland – Uruguay kl 22

Källa: Yle Urheilu

Läs också