Hoppa till huvudinnehåll

Många körde alldeles för fort i Västnyland under veckoslutet - över trettio körkort beslagtogs

Fortkörande bil.
Många bilister körde 50 kilometer i timmen över den tillåtna hastigheten. Fortkörande bil. Bild: Lev Dolgachov bilar,fortkörning

Under veckoslutet (28-30.9) beslagtog polisen 33 körkort i Västnyland på grund av fortkörning. Av dem var 13 fall i Lojo. Dessutom förekom det fall av rattfylleri i Raseborg och Sjundeå.

Polisinrättningen i västra Nyland övervakade trafiken extra noggrant under det sista veckoslutet i september. Resultatet blev drygt trettio indragna körkort.

Rejäl överhastighet

Tretton av de förare som gjorde sig skyldiga till fortkörning påträffades i Lojo, de övriga i Esbo och Vichtis. Tre av fallen i Lojo undersöks som grovt äventyrande av trafiksäkerheten, resten som allvarlig likgiltighet för trafiksäkerheten.

Rad av körkort som beslagtagits av polisen och i mitten polisens emblem.
Polisen radade upp körkorten de beslagtagit. Rad av körkort som beslagtagits av polisen och i mitten polisens emblem. Bild: Polisinrättningen i Västra Nyland körkort,fortkörning,Polis

Alla körde med en rejäl överhastighet. I samtliga fall höll förarna en hastighet på kring 50 kilometer i timmen över den tillåtna hastigheten på vägar där högsta tillåtna hastighet var allt från 60 kilometer i timmen till 100 kilometer i timmen.

Dessutom åkte flera chaufförer fast för att köra påverkade av alkohol eller andra substanser som används i berusande syfte. En av dem påträffades en i Raseborg och en i Sjundeå.

Läs också