Hoppa till huvudinnehåll

TPS förstärker på backsidan – NHL-meriterade Gormley klar för klubben

Brandon Gormley med pucken
Brandon Gormley har tidigare spelat för bland annat Colorado Avalanche. Brandon Gormley med pucken Bild: Cal Sport Media/All Over Press ishockey,Brandon Gormley

Brandon Gormley kommer att spela för tabellettan TPS under resten av säsongen. Gormley som har erfarenhet från NHL spelade förra säsongen för Mora i SHL.

Brandon Gormley draftades som trettonde spelare sommaren 2010 men har aldrig lyckats slå igenom på allvar i NHL. Den kanadensiska backen har tillhört Arizona, Colorado, New Jersey och Ottawa men bara fått spela i 58 NHL-matcher under fyra säsonger.

Förra hösten valde han att flytta till Mora i SHL och nu fortsätter karriären i Europa. Backen har skrivit på för resten av säsongen med TPS.

– Det är fint att vi får en back av Brandons kaliber till klubben. Vi förväntar oss att han ska ta en stor roll, säger sportchefen Antero Niittymäki på klubbens webbplats.

Förra säsongen gjorde Brandon Gormley 17 poäng på 41 grundseriematcher för Mora.

TPS som toppar tabellen har haft lite skadebekymmer på backsidan den här hösten. Topi Jaakola som skulle bli klubbens nya försvarsgeneral har på grund av skada bara spelat en match den här säsongen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport