Hoppa till huvudinnehåll

HJK portar bråkstakarna: "Dessa personer är inte längre välkomna på våra matcher"

Stökigt i Esbo den 29 september.
Stökigt i Esbo den 29 september. Stökigt i Esbo den 29 september. Bild: Matti Raivio/All Over Press Fotbollsligan,FC Honka,Stadin derby,HJK Helsingfors

HJK har i samarbete med myndigheterna och FC Honka lyckats identifiera de personer som orsakade kaos i samband med helgens "Metroderby" i Hagalund i Esbo.

Säsongens sista ”Metroderby” i fotboll i helgen blev en stökig historia. Efter att FC Honka och HJK spelat fram ett 0–0-kryss gjorde supportrarna bort sig. Tre polishästar fick till slut reda upp tumultet som uppstod i Hagalund.

Totalt elva personer greps i samband med oroligheterna som även spred sig till den närliggande metrostationen.

På tisdagen kommenterade HJK igen händelserna i ett pressmeddelande där man också berättade om åtgärder i anknytning till händelserna vid derbyt.

– Vi har samarbetat med myndigheterna och arrangörsföreningen (FC Honka). De individer som gjort sig skyldiga till våldsamheter har identifierats och de är tillsvidare inte längre välkomna på HJK:s hemma- eller bortamatcher, skriver HJK.

HJK understryker att man fördömer alla former av våld och störande beteende i samband med fotbollsmatcher.

– Vi vill främja en positiv, glad och uppmuntrande fotbollskultur på läktaren. Där har våld ingen plats, avslutar klubben sitt pressmeddelande.

Hoppa över Twitterpostning

Redan tidigare hade ligans vd Timo Marjamaa kommenterat händelserna och konstaterat att det är mycket sannolikt att derbyn i huvudstadsregionen i framtiden spelas på vardagar av säkerhetsskäl.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport