Hoppa till huvudinnehåll

Polen nästa för basketlandslagets Carl Lindbom – ”Bästa alternativet vid det här skedet av min karriär”

Carl Lindbom i Finlands landslagströja.
Ny utmaning för Carl Lindbom. Carl Lindbom i Finlands landslagströja. Bild: Jarno Kuusinen / AOP basketboll,Carl Lindbom

Carl Lindbom har tecknat kontrakt med polska ligalaget Rosa Radom. Basketlandslagets power forward räknar med en stor roll i sin nya klubb.

Den 26-årige Lindbom levde ett nomadliv förra säsongen och spelade i såväl den litauiska, finländska som den kroatiska ligan.

Han bidade sin tid under sommaren och väntade på ett lämpligt kontraktsförslag.

– Jag fick erbjudanden från många håll i Europa, men inget som var tillräckligt bra, säger Lindbom i basketförbundets pressmeddelande.

Fysisk men teknisk basket i polska ligan

Han fick till slut napp och tecknade i lördags ett kontrakt med Rosa Radom, som gick till kvartsfinal i den polska ligan i fjol.

– Den polska ligan och Rosa Radom var det bästa alternativet för mig vid det här skedet av min karriär, säger Lindbom.

– Ligan i Polen håller hög klass. Man spelar en fysisk men teknisk basket och jag får en stor roll i ett lag som håller slutspelsklass.

Carl Lindbom har fått sin basketfostran i Helsingforsklubben ToPo. Han har spelat 47 landskamper och hörde till den finländska truppen i hemma-EM 2017.

Samma år premierades han på den finlandssvenska idrottsgalan. Han tog emot stiftelsen Tre Smeders stipendium, som delas ut till lovande finlandssvenska idrottare från Helsingfors.

Läs också