Hoppa till huvudinnehåll

Cristiano Ronaldo talar ut igen – fortsätter att neka våldtäktsanklagelserna: ”Det handlar om ett avskyvärt brott”

Cristiano Ronaldo.
Cristiano Ronaldo. Bild: ullstein bild - Pressefoto Ulmer/ All Over Press Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo anklagas för att ha våldtagit en kvinna i Las Vegas. Ett brott, som portugisen fortsättningsvis nekar. På onsdagen talade Ronaldo ut igen, den här gången på Twitter.

Det var på veckoslutet som den tyska tidningen Der Spiegel publicerade en lång och djupgående artikel om den påstådda våldtäkten år 2009, offret Kathryn Mayorga och vändningarna kring processen där Ronaldo köpte Mayorgas tystnad för 320 000 euro.

konstaterade Ronaldo att det handlade om ”fake news” och hans advokat meddelade att spelaren kommer att stämma tidningen. Mayorga ska enligt AP i sin tur ha inlett en egen rättsprocess mot Ronaldo i slutet av förra veckan.

På onsdagen talade Ronaldo ut om anklagelserna igen. I två meddelanden, ett på portugisiska och ett på engelska, fortsätter Ronaldo att förneka att han våldtagit någon.

Hoppa över Twitterpostning

– Jag nekar bestämt anklagelserna som utfärdats mot mig. Våldtäkt är ett avskyvärt brott som strider mot allt jag är och allt jag tror på, skriver Ronaldo.

– Även om jag gärna skulle rentvå mitt namn vägrar jag att bidra till mediespektaklet, som är skapat av människor som vill framhäva sig själv på min bekostnad, fortsätter han.

Mayorga berättade i intervjun för Der Spiegel att hon polisanmält incidenten då den ägde rum. Enligt AFP ska polisen i Las Vegas ha meddelat att man öppnat en utredning gällande en våldtäkt som ägde just den dagen.

Träffades samma kväll

Enligt Mayorga ska händelserna ha urartat under en efterfest i Cristiano Ronaldos hotellrum. Mayorga och Ronaldo hade träffats tidigare under kvällen på en populär nattklubb i Las Vegas.

På hotellrummet ska Ronaldo sedan ha tvingat sig på Mayorga.

Enligt Der Spiegel medgav Ronaldo ursprungligen för sina advokater att Mayorga upprepade gånger sagt nej under samlaget, men i spelarens slutliga version av det skedda hävdar Ronaldo att parterna haft sex i samtycke.

Mayorga säger att hon ursprungligen gick med på förlikning eftersom hon inte ville att hennes namn skulle bli offentligt.

Källa: Der Spiegel, AP, AFP

Läs också

Nyligen publicerat - Sport