Hoppa till huvudinnehåll

Sam Zimon är duon som följer sina drömmar

Sam Zimon
Sam Zimon utmanar Vegatoppen med Back Before You Know Sam Zimon musiker,sam zimon

Bakom namnet Sam Zimon hittar vi Ingåkillarna Sam Sonntag och Simon Sid. Duon är bekant för vänner av den elektroniska dansmusiken. Nu är killarna tillbaka med en ny skiva med flera starka låtar.

- Jag skulle beskriva vår musik som mycket rytmisk och melodiös och framför allt modern. Den musik som inspirerar oss är helt klart Don Diablo, Avicii och det popsound som Max Martin skapat, berättar Sam Sonntag.

- Vår musik utvecklas hela tiden. När vi började jobba för tre år sedan lät vi nog märkbart annorlunda. Jag tror att det är viktigt att vi inte stagnerar utan vi försöker aktivt arbeta på att bli bättre och mera innovativa, berättar Simon Sid.

Ett klart syfte med studioarbetet

- Då vi kommer till studion har vi alltid en plan och ett klart syfte varför vi gör det vi gör. Jag tror att det resulterar i att vi utvecklas och blir bättre varje gång, säger Sid.

Vem är Sam Zimon?

  • Sam Zimon är Sam Sonntag och Simon Sid
  • Första singeln gavs ut 2016 och hette When I Close My Eyes
  • Förebilder är Avicii och Don Diablo
  • Musikstilen kallas för EDM som står för Electronic Dance Music

Utmanar med låten Back Before You Know

- Den här låten är väldigt speciell för oss. Det är en av de låtar där allting föll på plats förvånansvärt snabbt. Budskapet i låten är viktigt för oss, men vi vill gärna att lyssnarna bildar sin egen uppfattning.

Vill du rösta på Sam Zimon och Back Before You Know så gör du det här.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje