Hoppa till huvudinnehåll

Skön "buzzer beater" för forne Blue Fox-backen – summern ljöd när Alexander Nyman sänkte KooVee med säsongens första fullträff

Alexander Nyman avgjorde mot KooVee.
Alexander Nyman avgjorde mot KooVee. Alexander Nyman avgjorde mot KooVee. Bild: Esa Takalo / Salibandyliitto innebandy,Espoon Oilers,alexander nyman

Esbolaget Oilers besegrade KooVee i onsdagens omgång i innebandyligan med 6-5 i förlängning, men marginalen var inte gigantisk. Den Nykarlebybördige backen Alexander Nyman sköt in avgörandet när summern redan ljöd i hallen i Tammerfors.

Klockan stannade på 64.59, dvs en sekund från full tid i förlängningen när Nyman vände och sköt in bollen efter en passning av Markus Markkola.

Markkola hade tidigare i matchen kvitterat drabbningen till 5-5.

Hoppa över Twitterpostning

Fullträffen var den 20-årige juniorvärldsmästaren Nymans första för säsongen 2018-2019.

Ifjol gjorde han 1+1=2 poäng i grundserien under sin debutsäsong på liganivå, samt ett mål i slutspelet. Innan flytten till Oilers hade han spelat totalt 98 matcher division ett-innebandy i hemstaden Nykarlebys Blue Fox.

Segern i Tammerfors på onsdagen såg Oilers stiga till femte plats i tabellen.

– Jag tycker vi kom in i matchen bra och ledde väl 3–1, men sen släppte vi in KooVee i matchen. Det gjorde det väl och för vår del kändes det som att vi klämde skaftet lite för hårt när våra chanser att avgöra kom, sade Nyman i intervjun på KooVee:s YouTube-kanal efter matchen.

– I slutet insåg jag att jag inte hade skjutit ett enda skott i hela matchen och det var roligt att få ens ett skott på mål, avrundade han.

Hoppa över Twitterpostning

Resultat, innebandyligan, onsdag:

Koovee - Oilers 5–6 (2–3,2–1,1–1) e.fl.

TPS - ErVi 10–5 (2–2,5–0,3–3)

Termen "buzzer beater" används ofta inom amerikansk basket och beskriver ett skott som avfyras före summern ljuder men faller i korgen (och räknas) efter att tiden gått ut.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport