Hoppa till huvudinnehåll

Use 2 Duz är Vegatoppens grand old men

Use 2 Duz
Use 2 Duz utmanar Vegatoppen med Who Cares Use 2 Duz Bild: Tina Grönroos musiker,Karl Kidron

Gruppen Use 2 Duz är inga gröngölingar inom rockmusiken. Inom kort firar gruppen 30 år. Nya låten Who Cares går nu ut som ny utmanare på Vegatoppen.

- Freddi Westerlund och jag grundade gruppen 1990. Så gott som hela 90-talet åkte vi runt och uppträdde i hela Finland, berättar Karl Kidron.

- Musiken har alltid funnits med på ett eller annat sätt. Då jag var 11 år gammal så sjöng jag Paranoid så visst kan man säga att jag varit förälskad i musiken rätt så länge, säger Kidron.

Just nu är det arbetet i studion som gäller

- Tekniken är betydligt billigare och mera tillgänglig än tidigare så vi njuter av att arbeta med vår musik i studion. Tyvärr gick två av våra medlemmar bort för en tid sedan så nu funderar vi på hur framtiden ska se ut för gruppen. Om ett intresse finns för spelningar så kommer vi nog att kunna göra det. Tiden får utvisa, säger Janne Malén.

Vem är Use 2 Duz?

  • Use 2 Duz består av Karl Kidron och Janne Malén
  • Gruppen grundades 1990 och firar 30 år
  • Use 2 Duz har turnerat flitigt under hela sin existens och fortsättning följer
  • Raseborg är gruppens hemort

Utmanar med låten Who Cares

- Låten skrevs för länge sedan. Jag tror det var kanske 1987 som vi skrev den, men först nu har vi spelat in den. Låten har ett enkelt men alltid lika aktuellt budskap. Vi ska vara snälla med varandra, berättar Kidron.

Vill du rösta på Use 2 Duz och Who Cares så gör du det här.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje