Hoppa till huvudinnehåll

Eldsvådan i den gamla järnhandeln i Nickby är släckt – men konstruktionerna är instabila och brandplatsen spärras av

Brandbilar på uppdrag.
Brandbilar på uppdrag. Bild: John Donavan brand- och räddningsarbete,brandbilar,Nickby,Sibbo,östra nylands räddningsverk

Räddningsverket fick rycka ut för att släcka en eldsvåda i korsningen av Stora Byvägen och Mixvägen i Sibbo vid 19-tiden på torsdagskvällen. Släckningsarbetena pågick till klockan 2.

Jourhavande brandmästare Timo Tähtinen säger att lokala FBK-enheter har varit på plats under natten för att bevaka brandplatsen.

– I samband med bevakningen hittades några eldhärdar som släcktes. Under natten har det dessutom varit lindrig rökbildning, säger Tähtinen.

Räddningsverket är på plats till klockan 8. Efter det överlåts brandplatsen åt fastighetsägaren.

"Ingen naturlig brandorsak"

Byggnaden som eldhärjades har stått övergiven. Enligt Tähtinen har utomstående haft möjlighet att ta sig in genom söndriga fönster och dörrar.

Dessutom har det funnits flera "trevliga gömställen" och bråte i byggnaden.

– Byggnaden har varken haft elektricitet eller rinnande vatten och vi funderar nu hur det är möjligt att det började brinna där. Tillsvidare finns ingen naturlig orsak till branden.

Källaren skadades värst. Hettan från den kraftiga eldsvådan och släckningsvattnets nedkylande effekt har gjort att det har bildats sprickor i betongkonstruktionerna.

– Vi spärrar av brandplatsen för allmänheten eftersom den är farlig just nu. Innan vi har undersökt konstruktionerna närmare kan man inte gå in i byggnaden, säger Timo Tähtinen.

Den gamla järnhandeln finns i korsningen av Stora Byvägen och Mixvägen