Hoppa till huvudinnehåll

En död i eldsvåda i småhusbrand i Tammerforsstadsdelen Pispala

Rök ligger omkring ett småhus, sn brandbil står intill det.
Huset på gatan Pispankatu har några lägenheter. Rök ligger omkring ett småhus, sn brandbil står intill det. Bild: Yle/Antti Eintola brandkårer,eldsvådor,Tammerfors,Pispala

En person har omkommit i en brand i ett småhus i Pispala i Tammerfors. Eldsvådan har sysselsatt stadens räddningsverk hela natten mot lördag.

Larmet gick vid ettiden på natten efter att en förbipasserande hade sett rök och lågor i ett hur på gatan Pispankatu. Stadsdelen Pispala ligger på en ås drygt två kilomter från Tammerfors centrum.

Det är fråga om ett småhus med några bostäder. När brandkåren kom till platsen brann det i den översta våningen och i takkonstruktionerna och rökutvecklingen var kraftig.

Rökdykare som tog sig in i huset hittade en man som hade omkommit. En annan person hade befunnit sig i en annan av lägenheterna klarade sig oskadd.

"Svårt att jobba på de trånga gatorna"

Huset har fått omfattande skador. Eftersläckning och röjning pågår fram till lördagsmorgonen.

Enligt brandkåren har släckningsarbetet varit svårt, bland annat på grund av att Pispala är tätt bebyggt och har trånga gator. Brandkåren har tvingats skydda också grannhusen från elden.

Invånarna i omkringliggande hus har trots allt fått stanna hemma, men varit tvungna att stänga fönster och ventilation.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes