Hoppa till huvudinnehåll

Rafflande avslutning väntar: Bottenkonkurrenternas förluster öppnar upp för IFK Mariehamn

Alexei Eremenko gestikulerar
Alexei Eremenkos SJK föll mot Honka. Alexei Eremenko gestikulerar Bild: All Over Press / Marko Tuominiemi fotboll,Alexej Jeremenko Sr.,Seinäjoen Jalkapallokerho

TPS, SJK och IFK Mariehamn kämpar om att undvika kvalplatsen i fotbollsligan. TPS och SJK gick i dag på tunga förluster mot topplag och det gör att ålänningarna kan gå upp på säker mark vid seger imorgon.

Det är oförändrat i bottenkampen efter dagens tre matcher i fotbollsligan. PS Kemi är redan avsågat medan SJK, TPS och IFK Mariehamn går en tuff kamp om placeringarna nio och tio i tabellen.

TPS föll i dag med 1–2 på hemmaplan mot tabelltvåan RoPS och det gav SJK, vars match mot Honka startade två timmar senare, möjligheten att rycka i bottenkampen.

Men det lyckades inte för mästarna från 2015. SJK åkte på sin tredje förlust på fyra matcher då Honka var starkare med 1–0. Borjas Martin Gonzalez dunkade in matchens enda mål i slutet av den första halvleken.

– Vi kommer att klara ligakontraktet, det är ingen fråga om saken. Vi fick inte det resultat som vi ville nu men det kommer vi att få i de sista matcherna, säger SJK:s tränare Alexei Eremenko till STT efter matchen.

Det betyder att SJK är kvar på nionde plats med 31 poäng medan TPS är tia med 29 pinnar. IFK Mariehamn som ligger på kvalplats har 28 poäng men har spelat en match mindre än bottenkonkurrenterna.

IFK Mariehamn möter FC Lahti på hemmaplan imorgon och vid seger passerar man TPS och går upp på samma poäng som SJK.

Honkas seger betyder att laget är trea i tabellen igen och chansen till silver finns fortfarande kvar. Honka är fyra poäng bakom RoPS med två matcher kvar att spela.

Resultat:

PS Kemi – FC Inter 0–2
71 min 0–1 Albion Ademi
85 min 0–2 Timo Furuholm

TPS – RoPS 1–2
7 min 0–1 Självmål
31 min 0–2 Aleksandr Kokko
52 min 1–2 Sterling Yateke

SJK – FC Honka 0–1
40 min 0–1 Borjas Martin Gonzalez

Läs också