Hoppa till huvudinnehåll

Tre pugilister greps efter skandalmatchen – ”En kriminell handling”

Conor McGregor förlorade i comebacken till UFC.
Conor McGregors förlust var till slut en parentes i Las Vegas. Conor McGregor förlorade i comebacken till UFC. Bild: Getty Images UFC 229,Conor McGregor

Khabib Nurmagomedov vann över Conor McGregor och är fortfarande obesegrad i UFC. Ryssens tilltag efter matchen kan emellertid leda till att han har gjort sitt inom MMA-organisationen för en lång tid framöver.

Nurmagomedov jublade inte över huvud taget efter sin seger över McGregor. I stället hoppade han omedelbart ut ur ringen och attackerade McGregors sekond Dillon Danis.

– Conors hjälpreda inledde det hela, men Khabibs reaktion var löjlig. Han hade vunnit matchen efter en fin insats och var på väg att få sitt titelbälte och publikens respekt. I stället hoppade han ut ur ringen och startade ett bråk, säger UFC-basen Dana White till ESPN.

"Dålig reklam, dåligt för sporten"

Sinnet rann över också för Nurmagomedovs medhjälpare. Två av dem äntrade ringen och angrep den mörbultade McGregor.

Enligt Dana White greps tre personer som hörde till Nurmagomedovs team. De frigavs senare eftersom McGregor inte ville väcka åtal.

– Det här är ett sportevenemang och om man inleder ett slagsmål direkt efteråt är det en kriminell handling. Det här är dålig reklam och dåligt för sporten, säger White till BBC.

Skandalscener efter UFC-fajten mellan Nurmagomedov och McGregor.
Skandalscener efter UFC-fajten mellan Nurmagomedov och McGregor. Bild: Getty Images UFC 229,Chabib Nurmagomedov

White tror det är möjligt att Nurmagomedov och hans team inte får visum till USA i fortsättningen.

UFC har bekräftat att ryssen inte får prispengarna för fajten i väntan på en utredning.

– Bara Gud vet hur Nevadas idrottskommission kommer att bestraffa Khabib och hans medhjälpare. Deras tilltag kommer att få följder som de kanske inte själva ens fattar, säger White till Fox Sports.

Ont blod i flera månader

Nurmagomedov bad om ursäkt för sitt tilltag under presskonferensen efter matchen.

– Jag vet att det här inte är min bästa sida. Jag är bara en vanlig människa, jag förstår inte hur folk kan fråga sig varför jag hoppade över stängslet?

– Varför pratar ingen om hur han pratar om min religion, mitt land, min pappa eller att han kom till Brooklyn och nästan dödade människor? Varför pratar ingen om det, säger han till ESPN.

Nurmagomedov hänvisar till McGregors attack i april i New York. Irländaren kastade en pirra mot ryssen som satt i en buss efter ett PR-evenemang. Två personer skadades av glassplittret.

McGregor dömdes till samhällstjänst.

Läs mera:

Supermatchen slutade i kaos – segraren Nurmagomedov började slåss ute i publiken

Khabib Nurmagomedov besegrade Conor McGregor i det upphaussade UFC-mötet. McGregor gav upp i den fjärde ronden och strax därpå hoppade den ryska mästaren ut ur ringen och började slåss med irländarens team i publikhavet.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport