Hoppa till huvudinnehåll

Både Kapanen och Jokiharju på hugget då Toronto och Chicago bjöd på målkalas – Blackhawks-backen nu hela ligans assistkung

7–6 och fem blåvita poäng. Matchen mellan Chicago Blackhawks och Toronto Maple Leafs blev en underhållande historia. Kasperi Kapanen noterades för 1+1 medan Henri Jokiharju utdrygade sitt assist- och poängsaldo till fem. Ingen annan spelare i NHL har passat fram lika många mål.

2–2 efter den första perioden. 4–3 efter den andra. Efter 60 spelade minuter hade Chicago och Toronto bjudit publiken på tolv fullträffar, men de hade inte spelat klart. Förlängningen hann ändå inte bli äldre än 19 sekunder förrän Toronto avgjorde i form av Morgan Rielly.

Matchens båda finländare visade dessutom framfötterna.

Kasperi Kapanen stod för gästande Maple Leafs första mål i matchen då han 14 minuter in i den första perioden reducerade till 1–2 på passning av Auston Matthews. Bara 43 sekunder senare var det Kapanens tur att passa fram Matthews för 2–2.

Henri Jokiharju stod för sina första NHL-poäng så sent som igår då han noterades för två assist mot St. Louis. Mot Toronto fortsatte backen att visa upp sina passningstalanger – dessutom i ytterst viktiga lägen.

Först passade han fram John Haydens 3–3-mål i början av den andra perioden. Med mindre än 90 sekunder på klockan i period nummer tre passade han fram Patrick Kane för 5–5. En minut senare var samma duo framme och kvitterade matchen igen.

Toppar tabellen – hyllas av tränaren

Jokiharju noterades med andra ord för tre assist i matchen och har nu samlat ihop fem assist på tre matcher. Med saldot ligger nykomlingen etta i NHL:s assistliga. Jokiharju har också varit poänghungrigast av alla finländare i ligan så här långt.

19-åringen blev också den yngsta Chicago-försvararen någonsin att noteras för tre assist i en match.

– Han verkar bara bli bättre och bättre, säger Chicago-lotsen Joel Quenneville efter matchen.

– Man måste älska hans balans och tålamod, fortsätter han.

Hoppa över Twitterpostning

Aho och Teräväinen satte sista spiken i kistan

Sebastian Aho lät ändå inte Jokiharju rycka allt för hårt i den blåvita poängligan. Aho noterades för en assist – till Teuvo Teräväinens mål i tom bur – då Carolina slog New York Rangers med 8–5. Finländarna noterades inte för ytterligare poäng i matchen.

Hoppa över Twitterpostning

För Torontos del var det duon John Tavares – Auston Matthews som fick agera stora hjältar i bortasegern över Chicago. Matthews noterades för sammanlagt 2+2 och Tavares för ett hattrick, sitt första i Toronto-dressen.

Resultat, NHL:

Carolina – NY Rangers 8–5
CAR Aho 0+1, +1, 19:46
CAR Teräväinen 1+0, +1, 18:35

Chicago – Toronto 6–7 efter förlängning
CHI Jokiharju 0+3, +3, 20:10
TOR Kapanen 1+1, +2, 14:59

Los Angeles – Detroit 4–2

Videobilder från Viasat.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport