Hoppa till huvudinnehåll

Nattsvart start på tredje perioden sänkte HIFK – måste få hjälp av gruppens jumbo för att ta sig till slutspel i CHL

Ryan O'Connor och Mathis Olimb framför målet
HIFK hade en tung kväll mot SAIK. Ryan O'Connor och Mathis Olimb framför målet Bild: Lehtikuva ishockey,HIFK Hockey,Mathis Olimb,Ryan O'Connor

Med en match kvar att spela ser det mörkt ut för HIFK i kampen om en slutspelsplats i CHL. Laget föll i kväll i måstematchen mot Skellefteå AIK och det ger HC Bolzano öppen gata mot slutspel.

HIFK var piskat att besegra gruppettan Skellefteå AIK på hemmaplan för att laget skulle ha någon chans att gå till slutspel i årets CHL. Det gick inte vägen för Helsingforslaget efter en blytung start på den sista perioden.

Efter 40 minuter var matchen fortfarande öppen och ställningen var 1–1 men på tre minuter rasade allt för HIFK. Oscar Möller gjorde 2–1 och 3–1 och sedan fullbordade Adam Pettersson lagets magiska minuter med att göra 4–1 i numerärt underläge.

I slutet satsade HIFK allt på ett kort och tog ut målvakten Atte Engren tidigt men i stället för en reducering spikade Oscar Möller slutresultatet 5–1 i tom bur då fem minuter återstod att spela.

HC Bolzano får inte vinna om HIFK ska ha chans på slutspelsplats

HIFK står på sju poäng i gruppen och måste besegra Skellefteå i den sista matchen. Även HC Bolzano har sju poäng men laget har två matcher kvar mot gruppens jumbo GKS Tychy.

Den polska klubben som bara gjort sju mål och släppt in 21 i gruppspelet måste vinna båda matcherna för att HIFK ska ha chans att gå vidare.

Stannar både HIFK och HC Bolzano på samma poäng är det inbördes möten som avgör. Då går HC Bolzano vidare.

HC Bolzano och GKS Tychy möts på onsdag och redan då kan HIFK:s slutspelschans gå förlorad.

Däremot är både Kärpät och Tappara klara för slutspel. Kärpät besegrade Mountfield i kväll med 3–2 och Tappara slog Djurgården med 5–3.

TPS som redan tidigare tappat sin slutspelschans besegrade Junost Minsk med 3–1.