Hoppa till huvudinnehåll

Nytt NFL-rekord av Drew Brees – osannolik karriär av quarterbacken som ansågs vara för kort

Drew Brees, New Orleans Saints
Drew Brees vann Super Bowl med New Orleans Saints år 2010. Drew Brees, New Orleans Saints Bild: Getty Images NFL,Drew Brees

New Orleans Saints quarterback Drew Brees har skrivit NFL-historia. Den 39-årige spelfördelaren är nu den spelfördelare kastat flest yard i proffsligan i amerikansk fotboll.

Brees inledde matchen mot Washington Redskins som statistiktrea. Under kampens gång passerade han två av NFL:s största legendarer genom tiderna. Först Brett Favre och sedan Peyton Manning.

Han blev rekordman efter en 62 yard lång touchdownpassning till Tre’Quan Smith. Matchen avbröts för en stund och festligheterna tog vid.

– Det är galet. Det här kunde jag aldrig ha drömt om. Det berättar om de lag jag spelat för och de tränare och lagkamrater jag har haft. Alla har bidragit till rekordet och jag hoppas att de är medvetna om det, säger Brees till ESPN.

Drew Brees, New Orleans Saints
Drew Brees, New Orleans Saints Bild: Getty Images Drew Brees,NFL

Peyton Manning gratulerade Brees omedelbart med en videohälsning.

– Jag var rekordman i tusen dagar. Det var de bästa tusen dagarna i mitt liv. På grund av dig är det nu över. Du har förstört det för mig, sade Manning med glimten i ögat och fortsatte:

– Seriöst Drew – gratulerar. Du har gjort allt rätt. Du har fått en belöning för ditt hårda arbete och din ambition. Bra gjort. Jag är stolt över dig. Lycka till i fortsättningen.
Hoppa över Twitterpostning


New Orleans vann över Washington med 43–19 och Brees rekordnotering lyder: 72 063 yard.

Makalös men osannolik karriär

Drew Brees inledde sin NFL-karriär i San Diego Chargers år 2001. Han har representerat New Orleans Saints sedan 2006.

Brees har trotsat oddsen under hela sin karriär. Han ansågs vara för kort, strax över 180 centimeter, för att kunna spela på toppnivå.

En allvarlig axelskada år 2005 ledde till att hans karriär var i vågskålen. New Orleans Saints gav honom chansen och det var då hans karriär tog fart på allvar.

Högvattenmärket var Super Bowl-segern är 2010.

– Jag är så tacksam, så tacksam över att ha fått spela så länge, över alla de lagkamrater jag har haft och över New Orleans Saints och klubbens fantastiska fans, säger Brees.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport