Hoppa till huvudinnehåll

Fyra lag inom fyra poäng när två omgångar återstår – damligans uppgörelse på Yle Arenan

Damfotboll
Ifjol knep HJK silver i damligan, skall det bli guld i år? Damfotboll Bild: Yle/Martin Lundberg HJK Helsingfors,Pk-35 vantaa,damfotboll,Damligan,2017,hjk

Den inhemska damligan i fotboll är inne på målrakan och fyra lag ryms inom fyra poäng när två omgångar återstår. HJK toppar tabellen på 47 poäng och är också ena parten i bägge de sändningar som Yle visar på Arenan.

PK-35 från Vanda (45 poäng) skuggar HJK på två poängs avstånd medan duon FC Honka och Åland United delar tredje platsen på 43 poäng.

För tätkvartettens del är jakten på FM-guldet spännande. FC Honka är regerande mästare efter den dramatiska upplösningen 2017.

PK-35 vann tre titlar innan det, åren 2014-2016 och mästare 2013 var Åland United.

HJK har väntat längst för tillfället på FM-guld, senast laget korades till mästare var 2005, men just nu innehar Helsingforsdamerna pole position.

Först ut är matchen mellan FC Honka och HJK i Esbo den 13 oktober och helgen därpå visas HJK – PK-35 från Tölö, datumet för sista omgången är den 20 oktober.

– Vi vill ge publiken tillgång till de avgörande ögonblicken på Arenan. Det är en naturlig fortsättning på våra sändningar från damfotbollen, säger producenten och regissören Jouko Jarva från Yle Urheilu.

– Vi har följt damernas VM-kvalresa, vi kommer att visa Finland matcher vid U17-VM och bjuder dessutom på dam-VM i fotboll nästa sommar, preciserar Jarva.

Sändningar, damligan i fotboll:

13 oktober, FC Honka – HJK, kl. 14.00

20 oktober, HJK – PK-35 Vantaa, kl 17.55

De två sista omgångarna, spelprogrammet:

13 oktober:
PK-35 Vantaa – JyPK
FC Honka – HJK
TPS – Åland United

20 oktober

HJK – PK-35 Vantaa
Åland United – FC Honka
JyPK – TPS

Läs mera:

Chefstränaren för Finlands U17-flickor i fotboll, Marko Saloranta.

Finsk fotbollshistoria: Yle sänder U17-VM för flickor, och för första gången någonsin deltar Finland

Yle har köpt rättigheterna att sända flickornas U17-VM i fotboll, där Finland för första gången någonsin har kvalat in. På Yles kanaler visas förutom Finlands matcher även finalen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport