Hoppa till huvudinnehåll

Kontinen nära att bli utanför storturneringen som han vunnit de två senaste åren – spelar i Helsingfors nästa vecka

Henri Kontinen och John Peers.
Henri Kontinen och John Peers har en lite svagare säsong bakom sig. Henri Kontinen och John Peers. Bild: EPA / Neil Hall Henri Kontinen,John Peers

Det går inte så bra för Henri Kontinen och John Peers just nu. Dubbelparets knackiga form bådar inte gott med tanke på titelförsvaret i säsongsavslutande ATP-slutspelet i London.

För andra veckan i rad åkte Henri Kontinen och John Peers ut direkt i en ATP-turnering. Nu förlorade de i Shanghai med 1–2 i set mot svensken Robin Lindstedt som spelade ihop med toppsingelspelaren Dominic Thiem.

Kontinen och Peers går miste om en rejäl portion rankingpoäng då duon försvarade turneringssegern i Shanghai.

Året har annars heller inte varit en likadan framgångshistoria som de två senaste säsongerna då Kontinen och Peers höll till i den absoluta täten på världsrankingen.

Londondeltagandet i fara

De två senaste åren har Kontinen och Peers firat seger i ATP-slutspelet i London som spelas i november. Den prestigefyllda tävlingen är säsongens största turnering efter de fyra grand slam-mästerskapen.

I parrankingen som avgör vem som får spela i ATP-slutspelet ligger Kontinen och Peers just nu på tionde plats. Årets åtta bästa par kommer att få en inbjudan till Londonturneringen.

I praktiken ligger den finländskaustraliensiska duon ändå bättre till än vad rankingen antyder då Mike Bryan ingår i två par som är högre rankade än Kontinen/Peers. Efter att tvillingbrodern Bob Bryan skadade sig har Mike nämligen spelat framgångsrikt med Jack Sock.

Dessutom är Alexander Peya (som också ligger framför Kontinen och Peers) skadad så hans deltagande är osäkert.

Spelar i Tali

Hösten har brukat vara Kontinens och Peers starkaste tid på säsongen men nu börjar det se mörkare ut. För att Kontinen och Peers alls ska få chansen att försvara sin titel i London måste duon nå mycket bättre resultat än under den senaste tiden.

Nästa vecka kommer paret ändå att delta i den finländska tennisligan då Kontinen och Peers ska spela för helsingforsiska HVS-Tennis den 17-18 oktober i Tali.

I HVS spelar även finländska framtidslöftena Oona Orpana, Otto Virtanen och Patrik Niklas-Salminen, samt Emma Laine och Anastasija Kulikova.

Motståndarlagen Sata-Tennis och Grani Tennis får också förstärkning från världstoppen då toppdubbelspelarna Jean-Julien Rojer och Horia Tecau gör ett besök i Finland.

Läs också