Hoppa till huvudinnehåll

Mika Lehkosuo fortsätter lotsa HJK ännu en säsong

Mika Lehkosuo, HJK.
Mika Lehkosuo stannar i HJK. Mika Lehkosuo, HJK. Bild: EPA Mika Lehkosuo,HJK Helsingfors

Mika Lehkosuo har redan hunnit leda HJK till ett ohotat ligaguld på hemmaplan, men spekulationerna kring guldtränarens framtid har varit igång hela säsongen. Inte minst efter Helsingforslagets olyckliga Europacupäventyr. Nu skall parterna ändå vara överens om ett nytt, ettårigt kontrakt uppger tidningen ELMO.

Flera finska medier citerade tidningen ELMO:s nyhet från morgonen om att parterna kommit överens om en fortsättning även om klubben ännu inte offentligt hade berättat om sina planer för nästa säsong.

Bekräftelsen kom vid tvåtiden på onsdag.

HJK ville då berätta att man hade fyra internationellt meriterade tränare på gaffeln, men valde ändå Lehkosuo. Ny på posten som assiterande tränare är Jani Sarajärvi, tidigare i VPS-organisation.

Som fystränare fortsätter Anton Matinlauri medan Ville Wallén alltjämt har hand om klubbens målvakter.

Den 48-årige Mika Lehkosuo har ett förflutet som spelare i HJK och vann också två FM-guld under sin tid på lagets mittfält.

Han har nu lett HJK till de tre senaste av klubbens totalt 29 finska mästerskap.

Innan jobbet i HJK var han mångårig tränare för FC Honka från Esbo.

Läs mera:

HJK firar.

HJK säkrade fotbollsligatiteln med fyra matcher kvar av säsongen – slog Ilves i Tammerfors

HJK är FM-guldmedaljörer i fotboll för andra året på raken. ”Klubi” säkrade sin 29:e fotbollsligatitel genom att bortaslå Ilves med 2–1 på onsdagskvällen. Avståndet ner till ligatvåan RoPS är nu 15 poäng.

Läs mera:

Kolumnbild från matchen HJK-Inter.

Kolumn: Är det här den tråkigaste säsongen någonsin – tänk om HJK hade varit bra

Mästaren är klar över en månad innan sista omgången. Europacupspelet blev en massiv finländsk flopp. Och trots nya arenabyggen sjunker publiksiffrorna för tredje året i rad. Passar det om vi nu ställer några frågor om intresset för fotbollsligan, undrar Christoffer Herberts samma kväll som HJK säkrat ännu ett guld.

EDIT: 13.55 Artikeln uppdateras efter HJK:s pressmeddelande.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport