Hoppa till huvudinnehåll

Khabib Nurmagomedovs ultimatum – efter skandalscenerna: ”Stänger ni av min kompis förlorar ni mig också”

Khabib Nurmagomedov stryper Conor McGregor.
Khabib Nurmagomedov stryper Conor McGregor. Khabib Nurmagomedov stryper Conor McGregor. Bild: Getty Images Chabib Nurmagomedov,Conor McGregor

UFC-toppmötet mellan Khabib Nurmagomedov och Conor McGregor spårade ut totalt. MMA-seriens chef Dana White meddelade snabbt att en av bråkstakarna – Zubaira Tukhugov – stängs av på livstid. River ni hans kontrakt får ni riva mitt också, säger nu Nurmagomedov.

UFC-titelmatchen mellan Khabib Nurmagomedov och Conor McGregor urartade i ett tumult. Efter att ha strypt ut McGregor hoppade Nurmagomedov ut från oktagonen och anföll irländarens team.

Samtidigt hoppade medlemmar Nurmagomedovs team in i oktagonen och hamnade i slagsmål med Conor McGregor.

En skandal var född.

UFC-chefen Dana White sade direkt efter slagsmålet att han var ”äcklad” av det han bevittnat och antydde snabbt att en av pugilisterna – ryssens lagkamrat Zubaira Tukhugov – stängs av på livstid från UFC.

Tukhugov var den som hoppade in i oktagonen och började utbyta knytnävsslag med Conor McGregor. Enligt de första uppgifterna var det Tukhugov som anföll McGregor, men videobilder har visat att det de facto var irländaren som slog först.

"Straffa mig"

Det får Nurmagomedov att komma med ett ultimatum.

– Ska ni straffa någon ska ni straffa mig, skriver Nurmagomedov i ett inlägg på Instagram.

– Ni avbokade hans fajt och talar om att stänga av honom, trots att det var Conor som slog min broder först. Ifall ni stänger av honom förlorar ni mig också. Ifall ni sparkar honom så får ni lov att riva mitt konktrakt också. Annars river jag det själv, fortsätter han.

Nurmagomedov fick till slut behålla sitt lättviktstitelbälte. Så sent som i går skämtade ryssen friskt med Dana White på Instagram om vad han skulle ha gjort ifall han blivit utan titeln.

– Jag vet var du har parkerat din bil, skrev han skämtsamt åt White, som själv skämtsamt svarade med att skvallra på Nurmagomedov åt hans pappa.

"Någon kunde ha dött"

Men i det nya meddelandet är tonen allvarligare. Nurmagomedov berättade redan efter matchen att det var McGregors provokationer inför matchen som fick det att koka över hos honom. Nu undrar han varför UFC inte straffar irländaren.

– Varför stängde ni inte av någon när mitt team blev attackerade i bussen? Någon kunde ha dött. Ingen sa heller något då han förolämpade mitt hemland, min religion och min familj. Varför straffar ni bara mitt team då båda parterna slogs?

Läs mera:

Supermatchen slutade i kaos – segraren Nurmagomedov började slåss ute i publiken

Khabib Nurmagomedov besegrade Conor McGregor i det upphaussade UFC-mötet. McGregor gav upp i den fjärde ronden och strax därpå hoppade den ryska mästaren ut ur ringen och började slåss med irländarens team i publikhavet.

Läs mera:

Tre pugilister greps efter skandalmatchen – ”En kriminell handling”

Khabib Nurmagomedov vann över Conor McGregor och är fortfarande obesegrad i UFC. Ryssens tilltag efter matchen kan emellertid leda till att han har gjort sitt inom MMA-organisationen för en lång tid framöver.

Läs mera:

Primitiva UFC stal uppmärksamhet i veckoslutet: "Man vill helst inte titta, men man kan heller inte låta bli"

En skandalmatch. Pandemonium och kaos. Väldigt lite av rubrikerna kring helgens stora UFC-möte mellan Conor McGregor och Khabib Nurmagomedov handlade om hur det gick i själva matchen. Händelserna i Las Vegas får även Yle Sportens podd att hoppa på tåget.

Läs också