Hoppa till huvudinnehåll

Leonora satsar allt på musiken

Leonora.
Leonora utmanar Vegatoppen med My New Chapter Leonora. Bild: Privat musiker,Leonora

Bakom namnet Leonora hittar vi Emmi Nylund. Leonora kommer från en musikalisk familj så det är ingen överraskning att hon nu satsar all sin tid på musiken och nu utmanar hon på Vegatoppen.

- För mig har musiken alltid funnits i mitt liv. Hemma har vi alltid sjungit och musiken har hela tiden funnits med i bakgrunden, berättar Leonora

Musikstudier på heltid

- Just nu studerar jag vid Lärkkulla pop&rock. Sång och bas är de ämnen jag är inriktad på, berättar Leonora

För tillfället är det alltså musik som gäller dygnet runt.

- Min dröm är att få musicera och uppträda och framförallt inspirera människor via min musik. Artister som inspirerar mig just nu är Beyoncé och Jill Johnson.

Vem är Leonora?

 • Leonora heter Emmi Nylund
 • Leonoras pappa är Niklas Nylund som är en mångsysslare inom musiken
 • Förebilder är Beyoncé och Jill Johnson
 • Studerar vid Lärkkulla pop&rock

Utmanar med låten My New Chapter

- Låten handlar om att kunna acceptera sitt förflutna och att kunna blicka framåt. Livet är en balansgång. Ibland är det svårare stunder och då gäller det att komma ihåg att det blir alltid bättre, berättar Leonora.

- Vad framtiden visar så får vi se. Det blir säkert en hel del spelningar och träning i skolan men i framtiden kommer även spelningar för en större publik. Hoppas Vegatoppen lyssnarna gillar låten, avslutar Leonora.

Vill du rösta på Leonora och My New Chapter så gör du det här

Läs också

 • Tusentals demonstrerade i Bryssel mot FN:s migrationspakt

  Polisen använde både vattenkanoner och tårgas.

  Det blev oroligt i Bryssel på söndag, då tusentals demonstranter marscherade i protest mot Belgiens undertecknande av FN:s migrationspakt. Frågan har blivit en het potatis, och kan eventuellt fälla den belgiska regeringen.

 • EU-länderna nöjda med resultatet från klimatmötet i Katowice - små länder oroliga över det praktiska

  Avtalet kritiseras för att inte vara tillräckligt ambitiöst.

  Trots att förhandlingarna under klimatmötet i Katowice gled in på övertid och några länder satte sig på tvären lyckades man nå konsensus. Resultatet gjorde att många av deltagarna gratulerade sig själva. - Det är väldigt svårt att få nästan 200 länder att enas om ett så detaljrikt och specifikt avtal. Under de här förhållandena är varje litet framsteg en massiv framgång och i det här paketet finns tusentals små framsteg, säger Michail Kurtyka, ordförande för klimatkonferensen.

 • Våghalsig kärlek över Finska viken - Herberts plan var att bygga en båt och nattetid smuggla Alice till Finland

  Århundradets kärlekshistoria på Estlotan.

  Den finska soldaten Herbert träffar av en slump den estniska skolföken Alice på kullerstenarna i Reval. Hon har redan pojkvän men Herbert blir blixtförälskad. Sovjetinvasionen skiljer dem åt men Herbert får en galen idé: Han ska bygga en träbåt och trotsa både ryssarnas patrullbåtar och vädrets makter för att göra en livsfarlig resa över havet. Alice vet ingenting om Herberts planer och hon får göra sitt livs svåraste beslut.

Nyligen publicerat - Kultur och nöje