Hoppa till huvudinnehåll

Klassiska segergesten nu också på fotbollsplan – Usain Bolt gjorde mål i Australien

usain bolt gör sin klassiska segergest
Den här segergesten är vi vana att se Bolt göra på friidrottsarenorna. usain bolt gör sin klassiska segergest Bild: EPA-EFE/DAN​ HIMBRECHTS fotboll,Usain Bolt

Usain Bolt fick chansen från start då Central Coast Mariners träningsspelade mot Macarthur South West United och han tog den. Ex-sprintern gjorde två mål i matchen för den australiska klubben.

För drygt två månader sedan landade Usain Bolt i Australien med förhoppningen att spela till sig ett kontrakt med ligaklubben Central Coast Mariners.

Om det blir något kontrakt eller inte är ännu inte klart men i lagets genrep inför ligastarten slog Bolt till med två mål.

– Det är en fantastisk känsla. Jag är glad att jag fick komma hit för att visa världen att jag utvecklas. Jag vill verkligen göra så bra ifrån mig som möjligt och bli en del av laget, säger Bolt efter matchen.

Publiken fick se "to di world"

Bolt som spelade sin första match från start gjorde 3–0 i början av den andra halvleken mot Macarthur South West United. Han var stark i närkampen med en försvarare och sköt sedan ett lågt skott med vänsterfoten som gick i mål.

Efter målet firade Bolt som han brukade på friidrottsbanorna. Publiken i Australien fick se den klassiska segergesten ”to di world”.

Bolts andra fullträff i matchen kom i den 68:e minuten, då han efter en miss mellan en back och målvakten fick tomt mål.

I den 75:e minuten byttes Bolt ut och Central Coast Mariners vann med 4–0. Laget inleder den australiska ligan den 21 oktober mot Brisbane Roar FC. Återstår att se om Bolt då finns med i laget.

Motståndarna mönstrade ett ihopplockat lag med spelare från den näst högsta serien. Macarthur South West United siktar på att få en plats i den australiska ligan hösten 2019.